Папа Римський на Різдво буде служити у вбранні X-XII століть

19 грудня 20:21

Бенедикт ХVI таким чином хоче підкреслити свою повагу до традиції. На середньовічному орнаті у більш пізні часи з'являлися нові елементи - вертикальні смуги золотого та срібного кольорів, що символізують єдність і нерозривний зв'язок між церквами Сходу і Заходу.

 

Папа Римський Бенедикт ХVI буде здійснювати різдвяні богослужіння в орнаті (верхній літургійний одяг), яке понтифіки одягали в X-XII століттях, повідомило у середу радіо Ватикану з посиланням на главу Папської літургійної служби монсеньйора Гвідо Маріні.

За його словами, Бенедикт ХVI таким чином хоче підкреслити свою повагу до традиції. На середньовічному орнаті в більш пізні часи з'являлися нові елементи - вертикальні смуги золотого та срібного кольорів, що символізують єдність і нерозривний зв'язок між церквами Сходу і Заходу.

Маріні повідомив, що у процесії перед святковою месою у соборі святого Петра візьмуть участь діти, які покладуть букет квітів поруч з фігуркою немовляти Ісуса. "Їх буде десять, і прибудуть вони з різних континентів", - додав головний літургіст Ватикану.

Фігурка немовляти Ісуса біля головного вівтаря собору святого Петра буде точною копією фігурки у базиліці Різдва Христового у Віфлеємі. Її для Ватикану зробив майстер-християнин з Віфлеєму. Ще одна фігурка немовляти Ісуса після богослужіння увечері 24 грудня буде поміщена в ясла на площі святого Петра. !zn

Читайте також:

За співробітниками Ватикану будуть стежити за допомогою мікрочипів


Папа римський оскаржив канонічну дату народження Ісуса Христа


Головний екзорцист Ватикану прирівняв йогу до сатанізму


Папа Римський дав своє благословення на спілкування в соціальних мережах