Папа призначив нових кардиналів. Жоден з них не представляє Європу

25 листопада 08:01

Призначення нових членів Курії пройшло після того, як ряд критиків висловили стурбованість тим, що більшість кардиналів, які будуть обирати нового Папу, представляють Європу.

 

Папа Бенедикт XVI призначив шість нових кардиналів. Всі вони - не з Європи, кардинальські шапки отримали ієрархи з Колумбії, Індії, Лівану, Нігерії, Філіппін і США.

У ході минулої 24 листопада церемонії Папа підкреслив універсальність Католицької церкви, нагадавши про те, що це церква всіх людей, всіх народів і «яка співає єдину гармонійну пісню в ім'я Господа».

Призначення нових членів Курії пройшло після того, як ряд критиків висловили стурбованість тим, що більшість кардиналів, які будуть обирати нового Папу, представляють Європу. Всього в Колегію кардиналів входять представники з 66 держав світу, 116 з них не досягли 80-ти-річного віку, тобто мають право обирати Папу.

- Папа римський оскаржив канонічну дату народження Ісуса Христа


В останній раз 85-ти річний Папа призначив 22 кардиналів у лютому - переважна більшість з них були європейські архієпископи і представники ватиканської бюрократії.

Кардинали - найближчі радники Папи, однак їх головним завданням традиційно вважається обрання нового Понтифіка з їх числа. З нинішніх 120 кардиналів - 62 представляють Європу.

Символи кардинальського сану - пурпурну шапку і золотий перстень - сьогодні отримав американець, префект Папського дому, архієпископ Майкл Харві, який був призначений настоятелем римської Базиліки Святого Павла за міськими стінами. !zn

Читайте також:

Папа римський оскаржив канонічну дату народження Ісуса Христа


Колишнього камердинера папи римського засудили до 1,5 років в'язниці за крадіжку документів

Папа Римський проповідуватиме через Twitter


Головний екзорцист Ватикану прирівняв йогу до сатанізму