Пам'ять жертв Голодомору вшанують у 32 країнах

25 листопада 17:49

Заходи з вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років мають намір провести 32 країни. Про це йдеться в повідомленні Центру дослідження визвольного руху.

 

Заходи з вшанування жертв Голодомору за межами країни організовує Світовий конгрес українців спільно з громадськістю і владою відповідних країн.
За словами колишнього директора Департаменту архівного забезпечення Служби безпеки України Володимира В'ятровича, такі заходи, зокрема, пройдуть в Австралії, США, Вірменії, Греції, Іспанії, Італії, Канаді, Португалії, Сербії, Хорватії, Чехії та Франції.
Громадський комітет із вшанування пам'яті жертв Голодомору закликав українців прийти на заходи, присвячені цій трагедії та запалити у вікнах свічки пам'яті.
Він повідомив, що 26 листопада о 14:00 розпочнеться скорботна хода від метро "Арсенальна" до Національного музею "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні" в Києві.
О 14:30 біля меморіалу розпочнеться панахида, яку відправлять серед інших патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет, глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук.
О 16:00 - хвилина мовчання, під час якої українці запалять свічки біля меморіалу і у вікнах.
Як повідомлялося, 26 листопада Україна вшанує пам'ять жертв голодоморів. У зв'язку з цією датою президент Віктор Янукович доручив Кабміну вжити невідкладних заходів, щоб вирішити всі проблемні питання у діяльності Національного музею "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні".
Зазначимо, що сам В. Янукович, глава Міносвіти Дмитро Табачник і більшість інших нинішніх представників влади не вважають Голодомор геноцидом українського народу.