Пакистан більше не дозволить американцям порушувати суверенітет

13 травня 13:55

Пакистан усвідомлює, що операцію зі знищення бін Ладена було без узгодження проведено на його території іноземним військовим підрозділом. "Ми нікому не будемо дозволяти надалі подібне", - заявив посол Пакистану в Україні Ахмад Наваз Салім Мела.

 

Про це Надзвичайний і Повноважний посол Пакистану в Україні А.Н.Салім Мела сказав в інтерв'ю ZN.UA.

"Ми співпрацюємо зі Сполученими Штатами близько десяти років, і тому нам не зовсім зрозуміла причина, через яку вони не проінформували нас про цю операцію. Але ми будемо продовжувати співпрацювати зі США, з іншими країнами у боротьбі з тероризмом", - заявив посол.

На його думку, має бути більш тісна і плідна співпраця між Пакистаном і Сполученими Штатами. Зокрема, в області спільного проектування і планування операцій. "Тільки тоді Ісламабад і Вашингтон будуть розуміти точки зору один одного, а таких інцидентів, як порушення нашого суверенітету, більше не буде", - вважає А.Н.Салім Мела.

Він також заявив, що недоліки в системі безпеки Пакистану, які дозволили подібний прецедент, найближчим часом буде усунено.

До того ж, на думку посла Пакистану в Україні, Вашингтон усвідомлює: самостійно Сполучені Штати не зможуть виграти війну з тероризмом, необхідно взаємодіяти з іншими країнами. Але при цьому американці повинні довіряти своїм партнерам.

"У минулому ми знешкоджували керівників вищої ланки «Аль-Каїди» навіть без участі американців", - нагадав А.Н.Салім Мела.

Він також підкреслив, що Ісламабаду не було ніякого резону вкривати Усаму бін Ладена.