Отримати візу до Норвегії стало простіше

01 вересня 07:00

Від сьогодні набуває чинності угода з Норвегією про спрощення оформлення віз та реадмісію осіб. Документ було підписано 13 лютого 2008 року в Осло.

 

Про це йде мова у повідомленні прес-секретаря Міністерства закордонних справ Олександра Дікусарова.

Дана угода передбачає введення Норвегією спрощеного та уніфікованого порядку розгляду клопотань і прийняття рішень про оформлення віз громадянам України.

Одноразові візи строком до 5 років отримуватимуть батьки та діти громадян України, які мають дозвіл на перебування у Норвегії, бізнесмени, журналісти, офіційні особи центральних та місцевих органів влади, постійні члени офіційних делегацій.

Окрім того, однорічні багаторазові візи отримуватимуть діячі науки, культури, спортсмени, професійні перевізники, члени екіпажів поїздів, учасники програм обміну між спорідненими містами.

Також передбачається, що українці з дипломатичними паспортами зможуть в'їжджати, виїжджати та прямувати транзитом через територію Норвегії без віз за умови, що загальний термін їх перебування на території Норвегії та інших держав-членів шенгенської угоди не перевищуватиме 90 днів протягом періоду у 180 днів.