Органи влади безкоштовно даватимуть не більше 10 стор. за запитами ЗМІ

13 липня 10:14

Кабінет міністрів України затвердив граничні норми витрат органів влади на копіювання або друк документів, які надаються ЗМІ за запитом на інформацію, повідомив глава Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдінович.

 

На прес-конференції в середу, 13 липня, у Києві він повідомив, що відповідну постанову було затверджено на засіданні уряду. За його словами, якщо відповідь на запит на інформацію від ЗМІ передбачає копіювання або друк документів в обсязі понад 10 сторінок, то буде стягуватися плата за копіювання, друк і обробку запиту.

О.Курдінович повідомив, що уряд встановив обмежену норму на копіювання документів у форматі А4 не більше ніж 0,1% від мінімальної зарплати, тобто за 1 сторінку не більше ніж 1 грн, а якщо формат А3 і більше, то повинна стягуватися плата не більше 2 грн.

У теж час, він уточнив, що фактичний розмір витрат, які будуть стягуватися за друк і копіювання при відповіді на запит, будуть визначатися міністерствами і відомствами особисто, але ці витрати повинні бути в межах тих норм, які сьогодні встановив уряд. Якщо розпорядник інформації для себе не визначить витрати, то він буде надавати інформацію безкоштовно.