Опалювальний сезон розпочнеться в Києві 10 жовтня

08 жовтня 13:24

Соціально важливим об'єктам тепло готові подавати вже сьогодні. Пов'язано це з тим, що температура повітря вже 10 жовтня, за прогнозами синоптиків складе 8°С. На сьогоднішній день, до опалення вже підключили дитячий будинок "Малятко" та міський пологовий будинок №1.

 

Опалювальний сезон офіційно розпочнеться у столиці з 10 жовтня, повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

В першу чергу будуть підключені до централізованого опалення дитячі садки, школи та медичні установи.

"Безпрецедентний обсяг інвестицій, які були направлені на оновлення мереж, дозволяє нам бути впевненими, що зиму ми переживемо без істотних труднощів. Упевнений, що цей опалювальний сезон пройде стабільно", - заявив голова КМДА Олександр Попов.

Разом з тим, за словами заступника голови відомства Олександра Мазурчака, соціально важливим об'єктам тепло готові подавати вже сьогодні. Пов'язано це з тим, що температура повітря вже 10 жовтня, за прогнозами синоптиків складе 8°С. На сьогоднішній день, до опалення вже підключили дитячий будинок "Малятко" та міський пологовий будинок № 1.

Раніше повідомлялося, що державна компанія «Укртрансгаз» завершила підготовку до осінньо-зимового періоду 2012-2013 років. У підземних сховищах компанії вже знаходиться майже 20 мільярдів кубометрів природного газу.

Згідно з дорученням прем'єр-міністра Миколи Азарова, опалювальний сезон в Україні має розпочатися в першій декаді жовтня. В кінці вересня у Мінрегіонбуді повідомляли, що житловий фонд України готовий до опалювального сезону на 90%. Недоробки були зафіксовані в Херсонській, Луганській, Сумській, Одеській та Житомирській областях. Крім того, особливу тривогу викликає підготовка до опалювального сезону в Овручі (Житомирська область), Калуші (Івано-Франківська область) та Боярці (Київська область).

Відзначимо, що опалювальний сезон в Україні традиційно розпочинається з 15 жовтня. Однак якщо протягом трьох днів середня температура повітря становить 8 градусів тепла, тоді всі системи теплопостачання зобов'язані запустити свої агрегати і подати тепло. Так, в минулому році в Києві з 5 жовтня почали опалювати соціальні установи, а з 10 жовтня - житлові будинки. В цілому по Україні опалювальний сезон 2011/2012 стартував 10 жовтня.

Читайте також:

Азаров пообіцяв звільнити всіх, хто не почне опалювальний сезон вчасно

Теплозбереження: що раніше, то дешевше

Перед виборами опалювальний сезон у Києві готові почати на 2 тижні раніше

Україна планує знизити споживання газу в опалювальному сезоні 2012-13 років на 3%