ООН закликала країни світу ретельно розслідувати насильство над журналістами

28 вересня 07:38

Рада ООН із прав людини схвалила резолюцію про захист прав журналістів, в якій закликала уряди країн світу провести ретельні незалежні розслідування вбивств та насильства, скоєних щодо представників ЗМІ.

 

Рада ООН із прав людини схвалила резолюцію про захист прав журналістів. У документі члени ради наголосили на необхідності гарантування безпечних умов для роботи журналістів, а також закликали уряди країн світу провести ретельні незалежні розслідування вбивств та насильства, скоєних щодо представників ЗМІ.

Ухвалення резолюції схвально оцінив Міжнародний інститут преси. У своїй заяві експерти організації наголосили, що безпека роботи журналістів важлива для гарантування права громадян всіх країн на отримання інформації.

За даними голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова за останній рік, відбулося близько двадцяти випадків побиття журналістів. За жодним з цих випадків ніхто не відповів.

Як відомо, на журналіста програми «Гроші» на "1+1" Дмитра Волкова ввечері 26 вересня було здійснено напад. Журналісту завдали важких травм: струсу мозку, перелому щелепи, множинних побоїв. Волков займався темою про незаконний розподіл землі під Вишгородом.

Днями також журналістці телеканалу СТБ Ірині Федорів погрожували невідомі, вимагаючи припинити займатися професійною діяльністю. Загрози можуть торкатися теми незаконної роздачі Біличанського лісу у приватну власність. !zn

Читайте також:

За рік в Україні побили близько 20 журналістів

Янукович не заздрить журналістам, які обговорюють його «солодке життя»
Настоятель Печерської Лаври з криками про блуд і аборти відібрав у журналістки телефон
Настоятель Лаври назвав журналістку «шавкою» і поскаржився, що вона його вкусила (ФОТО)

Регіонали спробували відкупитися від журналіста Найєма, побитого на з'їзді Партії регіонів
«Репортери без кордонів»: Ситуація зі свободою слова в Україні різко погіршилася