ООН: У світі налічується 2,4 мільйона жертв торговців людьми

04 квiтня 06:18

Щорічно у світі жертвами торгівлі людьми стають 2,4 мільйона осіб, з цієї кількості 80% знаходяться у сексуальному рабстві. За словами виконавчого директора Управління ООН, цей бізнес приносить своїм організаторам близько 32 мільярдів доларів на рік.

 

Жертвами торгівлі людьми є близько 2,4 мільйона осіб. З цих 2,4 мільйона 80% знаходяться в сексуальному рабстві. Дві третини жертв торгівлі людьми - жінки. Про це заявив виконавчий директор Управління ООН з наркотиків і злочинності (УНП) Юрій Федотов.

Щорічно торгівля людьми приносить її організаторам близько 32 мільярдів доларів.

«Врятувати вдається лише одну зі 100 осіб, які стали жертвами торговців людьми», - зазначив Федотов. Він закликав світову спільноту до скоординованих локальних, регіональних та міжнародних дій по боротьбі зі злочинністю подібного роду. За словами директора УНП, боротьба зі злочинцями, що торгують людьми, є «викликом безпрецедентних масштабів».

У свою чергу глава агентства ООН у справах жінок Мішель Бачелет зазначила, що «важко уявити собі більш огидний і шокуючий злочин, ніж торгівля людьми».

«Транснаціональні злочинні угруповання додають людей у списки своїх товарів... Навіть у США лише у 10% поліцейських ділянок складають протоколи за випадками торгівлі людей», - заявила посол доброї волі ООН актриса Міра Сорвіно.

Голова Генасамблеї Нассір Абдулазіз Нассер оголосив, що до фонду допомоги жертвам торгівлі людьми ООН Австралія внесла 200 тисяч доларів, Росія - 30 тисяч доларів, Люксембург - 30 тисяч євро.

Нагадаємо, у рейтингу по боротьбі з торгівлею людьми Україна посіла 87 сходинку. Згідно з даними дослідження, найчастіше українок продають у сексуальне рабство, а чоловіків експлуатують на будівництвах у Росії. !zn

Читайте також:

Українських секс-рабинь постачають до 38 країн світу

Стежки, що ведуть у рабство

Трохи про мистецтво тілесної любові

Насильство у домашніх капцях