Оксані Макар провели операцію для порятунку ноги

22 березня 17:32

Медики сподіваються, що після операції Оксана Макар зможе знову ходити. Напередодні лікарі говорили про можливу ампутацію ноги.

 

Постраждалій від гвалтівників у Миколаєві Оксані Макар провели операцію, яка має врятувати їй ногу, повідомляє «5 канал» з посиланням на медиків Донецького опікового центру.

Вони здійснили пересадку шкіри зі стегна на оголений тазостегновий суглоб. Якщо тканини приживуться, дівчина зможе знову ходити. Напередодні лікарі говорили про можливу ампутацію ноги, але сьогоднішню операцію оцінюють як вдалу. Головними ризиками залишаються крововтрати і проблеми з диханням.

«Я сподіваюся, що сьогоднішню операцію вона переживе. А далі ми будемо намагатися, ми вже намагалися звільнитися від штучної вентиляції. Якщо в найближчі дні це не вийде, якщо вона сама не почне дихати, то доведеться трахеостомічну трубку виводити», - заявив директор опікового цента Еміль Фісталь.

Нагадаємо, що на початку березня в Миколаєві троє молодих людей згвалтували і намагалися спалити 19-річну Оксану Макар. У важкому стані вона перебувала на лікуванні в рідному місті, після чого вчора її перевезли до Донецького опікового центру, де лікарі продовжують боротьбу за її життя. !zn

Читайте також:

Психіатри про миколаївських гвалтівників: ці молоді люди цілком осудні

Медики стабілізували стан Оксани Макар

ВКонтакте з суспільством: варіанти «норми»

Справа Оксани Макар спровокувала хвилю звільнень у МВС і прокуратурі