Офіційно: Проти віце-мера Одеси порушили справу за хабар. Збиралися затримати ще двох заступників

23 вересня 12:00

Генеральна прокуратура України порушила стосовно віце-мера Одеси Миколи Ільченка кримінальну справу за ч.3 ст.368 (отримання хабара в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Одеської області.

 

У прес-службі зазначили, що прокуратура Одеської області взяла у провадження дану кримінальну справу 23 вересня. Її порушено за фактом отримання хабара посадовими особами одного з комунальних підприємств Одеси та Одеської міськради.

Як повідомлялося, процесуальні дії щодо М.Ільченка об'єднана група правоохоронців почала близько 16.00 четверга.

Адвокат затриманого не має відомостей про долю свого підзахисного і досі не отримав документів, пов'язаних із затриманням чиновника або порушенням стосовно нього кримінальної справи.

Джерело в прокуратурі Одеси повідомило, нині М.Ільченко перебуває в Лук'янівському СІЗО у Києві. У столичних силових структурах немає офіційного підтвердження цієї інформації.


Окрім того, джерело зазначило, що окрім М.Ільченка правоохоронці мали намір затримати ще двох високопоставлених чиновників Одеської міськради - першого віце-мера Одеси Сергія Черненка і віце-мера Одеси Олександра Орлова, який відповідає за питання будівництва. Однак обидва чиновники перебували не в Одесі. Зокрема, за даними джерела агентства в Одеській міськраді, віце-мер Олександр Орлов в даний час знаходиться у відпустці в Іспанії. Місцезнаходження С.Черненка невідоме.

За словами співробітника департаменту інформації та зв'язків з громадськістю Одеської міськради Анни Осипчук, мер Одеси Олексій Костусєв відбув до Києва.

Нагадаємо, в Одесі сьогодні вночі за підозрою в отриманні великого хабара затримано віце-мера Миколу Ільченка, а також депутата міськради від Партії регіонів Олега Гоцуляка і начальника КП «Узбережжя» Олега Кухтея.