Одеський суд відмовився відправляти справу про підготовку замаху на Путіна на дорозслідування

05 грудня 18:21

Перше засідання суду у справі чеченця Адама Осмаєва, обвинуваченого у підготовці теракту з метою убити президента Росії, пройшло при безпрецедентних для Одеси заходах безпеки.

 

Приморський районний суд Одеси відмовився відправляти на повторне розслідування справу Адама Осмаєва, обвинуваченого в підготовці замаху на президента Росії Володимира Путіна. Наступне засідання суду призначено на 24 грудня.

Перше засідання 5 грудня проходило при безпрецедентних для Одеси заходах безпеки: до будівлі стягнули співробітників міліції у штатському та бійців судового спецназу «Грифон».

Про відправку справи на дорозслідування просила адвокат Осмаева Ольга Черток. За її словами, в обвинувальних матеріалах міститься безліч нестикувань.

«Наприклад, немає експертиз приналежності моєму підзахисному речових доказів, долучених до справи. Немає відбитків Осмаєва на банці зі слідами речовини, знайденій у постраждалій від вибуху квартирі. Немає відбитків пальців Осмаєва і в машині, на якій він разом з Пьянзіним і Мадаєвим нібито їздив випробовувати вибухівку. Немає його відбитків і на комп'ютері, який був знайдений к квартирі. Немає також ніяких даних про те, де він перебував і що робив між вибухом і його затриманням», - зазначила адвокат.

Однак суддя Віктор Пислар відхилив це клопотання.

- Слідом за Развозжаєвим - Осмаєв?

Нагадаємо, чеченця судять в Україні тому, що Європейський суд з прав людини заблокував його видачу російській стороні. Тим часом інший обвинувачений Ілля Пьянзін був екстрадований до Росії 25 серпня.

16 листопада Генпрокуратура України затвердила обвинувальний висновок та направила кримінальну справу Осмаєва в Приморський райсуд Одеси.

За інформацією Генпрокуратури, слідство СБУ встановило, що «ця людина брала участь у створенні терористичної групи на території України з метою підготовки та здійснення теракту на території нашої держави».

За даними СБУ, Осмаєв і Пьянзін, затримані в Одесі, збиралися здійснити замах на Володимира Путіна після президентських виборів у Росії у березні 2012 року. !zn

Читайте також:

Обвинувачений у замаху на Путіна змінив свідчення

Підозрюваному в підготовці замаху на Путіна загрожує довічне ув’язнення

Затримані в Одесі терористи бояться повертатися в Росію