Одеська прокуратура підтвердила: потрапити на пляжі в Одесі можна, тільки заплативши. Але це незаконно

09 липня 16:05

Прокуратура встановила, що підприємці, які орендують міські пляжі Одеси, порушують правила, коли забороняють громадянам відпочивати на своїх пляжах безкоштовно. Більш того, в деяких випадках вони взагалі не мали права відкривати пляжі для відвідування.

 

Прокуратура Одеської області провела перевірку і встановила, що одесити дійсно не можуть потрапити на пляжі міста через дії підприємців, що орендують пляжі "для ведення комерційної діяльності". Разом з тим, встановила також прокуратура, така діяльність підприємців не зовсім законна.

"В порушення п. 4.12 "Правил устаткування та експлуатації пляжів Одеси" підприємці, які орендують території піщаних пляжів "Аркадія", "Отрада", "Чайка", "Рів'єра", вживають заходів щодо обмеження безкоштовного допуску відпочивальників на пляжі", - говориться в повідомленні прокуратури в понеділок, 9 липня.

Крім того, прокуратура встановила, що пляжі "Курортний", "Аркадія", "Дельфін" експлуатуються взагалі без паспортів на відкриття та функціонування пляжу, які повинні бути узгоджені з органами державного контролю.

За результатами перевірки прокуратура Одеси на ім'я мера Одеси Олексія Костусєва внесла подання з вимогою усунути виявлені порушення та притягнути до відповідальності посадових осіб виконавчого комітету Одеської міської ради, які "не зробили належного контролю за відкриттям і функціонуванням пляжів відповідно до законодавства".

Крім того, прокуратура направила в інші контролюючі органи доручення провести перевірку підприємців, які займаються підприємницькою діяльністю на пляжах Одеси.

Як повідомлялося, прокуратура почала перевіряти пляжі після численних публікацій в ЗМІ про факти недопуску жителів Одеси на пляжі без обов'язкової оплати послуг.

Проблема недопуску жителів міста на пляжі, що знаходяться в оренді у підприємців, що займаються наданням різного роду послуг на них, існує вже кілька років. Охорона і співробітники компанії-орендаря фактично змушують відпочивальників придбати так звані додаткові послуги: взяти в оренду шезлонг, рушник і так далі, а в разі відмови - просто не дають пройти на пляж. При цьому, за рішенням міськради орендар має право розміщувати шезлонги тільки на 70% орендованої площі пляжу, а решта території повинна бути вільна від шезлонгів, а весь пляж - вільний для відвідування.

Цього року вартість одного походу на пляж коливається від 40 до 150 грн, при цьому "безкоштовних" пляжів практично не залишилося. Це призвело до того, що ініціативна група одеситів влаштувала рейд по пляжах з метою з'ясувати, чи дотримуються орендарі умови використання пляжів. Рейд показав, що жоден орендар не дотримується правил. Крім того, на деяких пляжах охорона фізично заважала одеситам відпочивати і навіть намагалася застосовувати силу. !zn

Читайте також:

В Україні відкрито дві третини пляжів

В Одесі на території дитячого санаторію будують приватні маєтки

Киянам дозволили купатися в Дніпрі

У Криму введуть 5-ти зіркову класифікацію пляжів


ЗМІ: У Києві ліквідують платні пляжі


У Криму обіцяють, що половина всіх пляжів будуть безкоштовними