Одеська міськрада збирається дати добро на черговий «розпродаж» санаторних земель

17 лютого 13:30

На найближчій сесії Одеської міськради виноситься питання про експертну оцінку більше 2 га санаторних земель.

 

Одеські депутати збираються дозволити проведення експертної оцінки низки земельних ділянок, що належать санаторіям. Це може стати поштовхом для нового розпродажу.

Зокрема, на найближчу сесію Одеської міськради буде винесено питання про експертну оцінку більше 2 га санаторних земель.

Так, депутати збираються дозволити провести оцінку понад одного гектара землі санаторію у провулку Кришталевий для подальшого продажу ТОВ «Лесор Одеса».

Також депутати мають дати дозвіл на проведення експертної оцінки понад одного гектара землі. Покупець - компанія «Саут парк» (у минулому «Слов’янський альянс», очолюваний І.Марковим).

Якщо депутати дадуть добро, то це може стати поштовхом для нового розпродажу санаторних земель. Адже на території оздоровниць працює чимало комерційних структур, які хочуть з орендарів перетворитися на власників.

Як відомо, санаторій «Дружба» (13,1 га) було розпродано по частинах 10 років тому трьом фірмам: ТОВ «Геліос» (директор І.Марков), ТОВ «СКВО» (директор Н.Іванчо), ТОВ «Санаторій „Дружба“ (директор А.Бахчіванжі). ЗАТ „Укрпрофоздоровниця“ виручило від операції приблизно 8 млн. грн. Частину території забудовано висотним житлом. Частина в руїнах.

Детальніше читайте про це в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Ніни Перстньової «Санаторні угіддя: сезон полювання продовжено». !zn

Читайте також:

Єжель скасував свій наказ про передачу Сакського санаторію


Суд відібрав у дочки Хари санаторій «Святі гори»

Рішення виділити «друзям президента» 9 тис. га в Криму оскаржать у суді

Одеса, яку ми втрачаємо