Очевидці стверджують, що Розвадовського били п'ятеро людей

01 грудня 07:52

Вбитого фотографа газети «2000» Віталія Розвадовського перед смертю били п'ять осіб. Про це заявили очевидці того, що сталося, мешканці будинку №168 на Харківському шосе, де сталося вбивство.

 

«Я почула шум, вискочила на балкон на сходовій кліті. Там п'ятеро людей били потерпілого (Віталія). Він тікав від них і встиг крикнути: «Допоможіть, викличте міліцію». Переслідувачі схопили його за волосся і затягли на балкон, а мене відштовхнули. Я повернулася додому, викликала міліцію і знову вийшла на сходи», - сказала газеті «Сегодня» мешканка сьомого поверху будинку №168 на Харківському шосе, де сталося вбивство.

Після цього, як стверджує очевидець, В.Розвадовський втік на другий поверх.

«Він зателефонував чотири рази у наші двері, ми подивилися у вічко. Навпроти потерпілого стояв дуже худий високий хлопець і наносив удари ножем. Ми відкрили двері і він почав йти на нас. У нього були божевільні очі, а обличчя залите кров'ю. Навряд чи я впізнаю його. Потерпілий кричав: «Ярослав, не бий». Майже миттєво приїхала міліція. Я чула, як потерпілий говорив міліціонеру: «Ярослав Полушкін, 17 років», - повідомила мешканка другого поверху.

У міліції заявили, що нічого не знають про інших нападників, але обіцяли розібратися.

В.Розвадовський і Я.Полушкін були друзями, їхні знайомі не вірять, що Ярослав міг таке зробити. У міліції кажуть, що підозрюваний зізнався у скоєному, проте, ніж, яким було скоєно вбивство, не знайдено.

Я.Полушкін зараз знаходиться у лікарні швидкої допомоги з пораненнями обох долонь, струсом мозку, великою гематомою на обличчі і відбитою ниркою.

«Ми постійно чергуємо у лікарні швидкої допомоги, хоча до Ярослава нас не пускають. Стан Ярослава помірної тяжкості, задовільний. Він лежить в окремій палаті, де практично постійно перебуває слідчий, і про стан племінника та мого хрещеника ми дізнаємося від нього. Але я хочу офіційно заявити - ані я, ані вся наша родина не вірить в те, що Ярослав міг скоїти вбивство. У нього не було ні намірів, ні мотивів. Вони дружили з Віталіком, який знав Ярослава з 12 років. Віталік був учителем Ярослава, він вчив його фотомистецтва, вони часто бували удвох, він брав його на зйомки», - сказала тітка Я.Полушкіна, відомий журналіст Вікторія Полушкіна.

Поховання фотокореспондента "2000" В.Розвадовського відбудеться 1 грудня на Байковому цвинтарі Києві. О 12.00 його будуть відспівувати у православному Видубицькому монастирі.

Як повідомлялося, В.Розвадовського було вбито 28 листопада близько 23:00 біля під'їзду будинку на Харківському шосе, 168 у Києві. За даним фактом міліція порушила кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).