Обвинувачені у груповому зґвалтуванні уманської студентки вимагають покарати її за наклеп

03 квiтня 07:34

З Уманського СІЗО звільнили шістьох хлопців, яких звинувачували у зґвалтуванні студентки. «Жертва» зізналася, що вигадала історію, аби помститися за глузування.

 

Дівчина, яка звинуватила шістьох хлопців у зґвалтуванні, зізналася, що оббрехала їх з метою помсти.

Хлопці розповіли, що у той фатальний для них вечір вони пили пиво у дворі на лавочці. Поруч сиділа компанія дівчат. Вирішили познайомитися.

«Запропонували їм випити, вони сиділи, випивали нібито коньяк, поговорили, поспілкувалися півгодини, потім роз'їхалися по домівкам», - розповідає житель Умані Костянтин Коява.

А вже наступного дня їх усіх по черзі заарештували і пред'явили звинувачення у груповому зґвалтуванні студентки. Це відбулося незабаром після трагедії з Оксаною Макар у Миколаєві. Сім'ї затриманих пережили справжній жах. Матері кажуть, що боялись навіть виходити на вулицю.

Через кілька діб слідчі почали підозрювати, що справа не настільки однозначна. Принаймні, перші медичні експертизи не виявили на тілі дівчини ані слідів зґвалтування, ані фізичного насильства.

У свою чергу таксист, який підвозив дівчину, повідомив, що саме у той час, коли за її свідченнями з неї знущалася група хлопців, вона перебувала в його автівці.

На дев'ятий день потерпіла зізналася правоохоронцям - наклепом помстилася хлопцям за образу.

«Вона пояснювала це тим, що ці молоді хлопці її там ображали, коли вони спільно вживали спиртні напої і насміхалися над нею, ось такими її були свідчення», - розповів заступник прокурора Черкаської області Володимир Вегера.

Як повідомлялося, 10 березня у Миколаєві троє чоловіків заманили у квартиру 18-річну Макар і зґвалтували, після чого з метою приховати сліди злочину спробували її спалити. Постраждала з опіками 55% тіла була госпіталізована у центр термічної травматології у вкрай важкому стані. 16 березня Макар переправили до Донецького опікового центру. Сьогодні, 29 березня, дівчина померла. !zn

Читайте також:

Миколаївським ґвалтівникам через смерть Оксани Макар загрожує довічне ув'язнення

Померла жертва миколаївських ґвалтівників Оксана Макар

МВС виступило за посилення відповідальності за зґвалтування