Обдарованим студентам платитимуть «президентські» стипендії - на 30 гривень нижче звичайних

27 вересня 15:35

Уряд Азарова знизив стипендії для обдарованої молоді. Мінімальну стипендію для звичайного студента встановлено ​​на рівні 730 гривень на місяць, тобто на тридцять гривень більше, ніж переможцю міжнародної олімпіади.

 

З 1 вересня студентам-призерам міжнародних олімпіад будуть нараховуватися стипендії президента України в розмірі 700 гривень - на 30 гривень менше, ніж стипендії для звичайних студентів.

До редакції ZN.UA звернулися з листом переможці Міжнародної олімпіади з біології. Як повідомили студенти, згідно з постановою Кабінету міністрів № 177 від 07.03.2012 р., з 1 вересня нинішнього року учасникам і призерам міжнародних олімпіад будуть нараховуватися стипендії в 700 гривень (для переможців) і 600 гривень (для учасників).

Згідно з ще однією постановою уряду (від 25.07.2012 р.), мінімальна стипендія для звичайного студента встановлена ​​на рівні 730 гривень на місяць, тобто на тридцять гривень більше, ніж переможцю міжнародної олімпіади.

- У зменшенні стипендій Азаров звинуватив своїх попередників і чиновників Табачника

Відзначимо, що традиційно при визначенні президентських стипендій в Україні керувалися постановою Кабміну № 169 від 08.02.1999 р., згідно з якою розмір стипендій президента визначався шляхом множення звичайної стипендії на коефіцієнти: 2,5 - для учасників міжнародних олімпіад та 4,375 - для переможців. Уряд Азарова визнав це положення таким, що втратило силу, тим самим знизивши стипендію для обдарованої молоді.

Студенти також заявили про "урівняння" в стипендіях для переможців всеукраїнських олімпіад та всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. «Чемпіона світу прирівняли до чемпіона України», - зазначають автори листа.

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" в статті Оксани Онищенко "Президентська стипендія як ... покарання". !zn

Читайте також:

Київські студенти підробляють кур'єрами і промоутерами за 2,5 тис. грн на місяць


Кабмін дозволить роботодавцям не платити зарплату студентам

Київські студенти отримають знижки на розваги