Обама про бійню у школі Сенді-Хук: Ці трагедії мають закінчитися

17 грудня 07:57

Після трагедії у школі Сенді-Хук у Коннектикуті, де 20-річний Адам Ланца розстріляв 26 осіб, президент США Барак Обама закликав націю вжити заходів для захисту дітей.

 

Президент США Барак Обама взяв участь у міжконфесійному молебні у пам'ять про 26 жертв бійні у школі Сенді-Хук у місті Ньютаун, штат Коннектикут.

Обама заявив, що подібні трагедії повинні закінчитися. За його словами, сьогодні в Америці в скорботі "вся нація".

Президент зустрівся з родинами загиблих. "Ви не самотні у своєму горі. По всій нашій країні ми плачемо разом з Вами. Ми не можемо таке терпіти", - додав він.

Обама пообіцяв вжити конкретних законодавчих заходів для того, щоб знизити рівень насильства і встановити дітей. Що саме за заходи будуть прийняті, він не уточнив. Однак більше 135 тисяч американців підписали петицію з вимогою посилити правила продажу зброї. Втім, аналітики відзначають, що обмежувальним заходам перешкоджає могутнє зброярне лобі.

У неділю два авторитетних політики-демократи вже закликали посилити контроль в питаннях володіння зброєю.

Губернатор штату Коннектикут Ден Маллой заявив, що у його штаті діє заборона на штурмову зброю, однак відсутність подібної заборони на федеральному рівні призводить до того, що зброя все одно потрапляє у штат.

Сенатор Діан Фейнштей, що представляє Каліфорнію у верхній палаті конгресу, в інтерв'ю телеканалу NBC заявила, що збирається внести законопроект про заборону на носіння штурмової зброї у сенат.

Нагадаємо, у п'ятницю, 14 грудня, 20-річний Адам Ланца, озброєний ґвинтівкою Bushmaster AR-15 і двома пістолетами Glock і Sig Sauer, убив будинку свою матір, після чого вирушив у школу Сенді-Хук і розстріляв там 20 дітей (у віці від 6 до 7 років) і 6 жінок.

Він стріляв у людей з близької відстані - практично впритул, добивав поранених. У декого випустив по кілька куль. До приїзду спецназу і рятувальних служб - а вони прибули практично відразу після виклику - маніяк покінчив із собою, також вистріливши собі у голову.

Поліція впізнала всіх жертв. Майже на всіх тілах медики виявили по два і більше вогнепальних поранення.

Мотиви нападника поки незрозумілі, проте поліцейські запевняють, що мають "достатньо інформації", аби докопатися до істини.

Правоохоронні органи також розраховують на свідчення єдиного вцілілого в бійні свідка, що знаходився у момент стрілянини у класі.

Бійня у Ньютауні стала другою у США за кількістю жертв після розстрілу у Вірджинському технологічному інституті в 2007 році, коли загинули 32 людини. !zn

Читайте також:

Бійня в Коннектикуті: Адам Ланца вбивав дітей спеціальними кулями

У США оголошено жалобу: 20-річний хлопець розстріляв у школі 20 дітей, убив батька і матір

У США чоловік у камуфляжі розстріляв відвідувачів торгового центру: троє загиблих