The New York Times назвала Київ «новим Константинополем»

25 червня 13:41

Одна із найвпливовіших американських газет The New York Times написала про Київ, що «після сімдесяти років радянського панування столиця України перетворилася на одне з найгарніших і найактивніших європейських міст 21 сторіччя». А дніпровські пляжі порівняли з пляжами на Міссісіпі.

 

Одна із найвпливовіших американських газет «Нью-Йорк Таймс» присвятила велику публікацію Києву. Столицю України назвали одним з найгарніших міст Європи, яке може претендувати на призове місце – якщо не у футбольному чемпіонаті, то принаймні за багатьма іншими чинниками.

Публікація в The New York Times читається, як справжній панегірик великому місту. Газета зазначає, що «після сімдесяти років радянського панування столиця України перетворилася на одне з найгарніших і найактивніших європейських міст 21 сторіччя». Стаття рясніє епітетами з префіксом «най». Журналіст з похвалою згадує «нову генерацію ресторанних шеф-кухарів із їхнім інноваційним підходом до української кухні». Автор репортажу Фінн Олаф-Джонс ділиться своїми враженнями від Києва.

«Місто виглядає так, ніби його розмальовували, як українське пасхальне яйце: яскравого кольору будинки, золоті (церковні) бані на пагорбах над Дніпром. Та й самі кияни – вони енергійний народ з великим почуттям гумору і безмежним прагненням розваг», – стверджує журналіст. Автор назвала Київ новим Константинополем.

Розваг, очевидно, прагнуть не лише кияни, а й також європейський і російський «бомонд», модний натовп, для якого Київ став, за визначенням «Нью-Йорк Таймс», «магнітом на вікенди». Ці люди заповнюють бари, що ніколи не закриваються, і нічні клуби. Окремий розділ присвячено дніпровським пляжам, які порівнюють з пляжами на Міссісіпі, та красі Труханового острова. !zn

Читайте також:

Німецька преса у захваті від Львова - «Сплячої Красуні Сходу»

Кавалер Ордена Британської імперії вибачилася перед Україною від імені всієї Британії

У день фіналу Євро-2012 в Києві очікують до 500 тисяч туристів

Євро-2012 б’є рекорди відвідуваності

Москва увійшла до п’ятірки найдорожчих міст світу