Нобелівські лауреати не можуть прилетіти до Швеції за нагородами - аеропорти закрито через сніг

05 грудня 13:45

5 грудня лауреати Нобелівської премії-2012 повинні були зібратися у Стокгольмі, проте аеропорти шведської столиці закрито у зв'язку з негодою.

 

Лауреати Нобелівської премії не можуть прилетіти до Швеції за своїми нагородами, оскільки всі аеропорти Стокгольма закрито через сильний снігопад.

У середу, 5 грудня, у шведську столицю мала прибути значна частина лауреатів цього року. На цьому тижні пройдуть головні прес-конференції і наукові зустрічі. Сама церемонія нагородження традиційно відбудеться 10 грудня - у день смерті Альфреда Нобеля.

Однак поки через негоду аеропорти працюють тільки на виліт, хоча і в цьому випадку літаки відправляються за фактичною погодою.

Нагадаємо, Нобелівську премію 2012 року з хімії отримали біохіміки Роберт Лефковіц і Брайан Кобілка «за дослідження рецепторів, сполучених з ГТФазами».

Лауреатами Нобелівської премії з фізики стали Серж Aрош і Девід Вайнланд за «розробку революційних експериментальних методів, що дозволяють вимірювати і маніпулювати індивідуальними квантовими системами».

Лауреатом з літератури був оголошений китайський письменник Мо Янь. Нобеля-2012 з фізіології і медицини отримали Джон Гердон і Сін'я Яманака за відкриття у перепрограмуванні стовбурових клітин.

Лауреатами «Премії пам'яті Нобеля» з економіки оголошені Елвін Рот і Ллойд Шеплі «за теорію стійких лімітів та практичного облаштування ринку».

Премія миру була присуджена Європейському союзу. !zn

Читайте також:

ЄС визначився, куди витратить гроші від Нобелівської премії миру

Сніжна погода протримається в Україні ще 10 днів

Транспортний колапс у Росії: Затор під Твер’ю досяг 200 км (ВІДЕО)