Німеччина не дозволила навісити на Євлаха ще одну справу

01 вересня 05:54

Екс-голові земельної комісії Київської міської ради Олексію Євлаху не можуть пред'явити звинувачення за новою статтею 364 Кримінального кодексу України через те, що своєї згоди на це не дає Німеччина, де його було затримано і потім депортовано.

 

Справа щодо незаконної роздачі ділянок на Жуковому острові (О.Євлах вносив це питання з голосу у сесійній залі), яку веде прокуратура, вже об'єднали в єдине провадження зі справою в СБУ, згідно з якою чиновника звинувачують у незаконній роздачі ділянок у Жулянах.

Тільки пред'явити обвинувачення О.Євлаху за новою статтею 364 слідство поки не може. На це немає згоди Німеччини.

«Оскільки Євлаха депортували за одним звинуваченням (Жуляни), тепер німецька сторона контролює це питання. Такі міжнародні угоди. І наші органи не можуть пред'явити йому нових звинувачень без їх згоди. Поки його немає», - сказав адвокат О.Євлаха Петро Бойко
газеті «Сегодня».

Зараз Євлаха перевели до Лук'янівського СІЗО. Раніше перебував у одній камері з Василем Волгою, в ізоляторі СБУ. Тепер депутата поселили в камеру, розраховану на 11 осіб, але там їх 14.

Як раніше повідомляло ZN.UA, проти О.Євлаха було порушено кримінальну справу, через те, що він, порушивши закон і регламент, виніс на розгляд сесії Київради питання про безоплатну передачу 17 обслуговуючим кооперативам земельних ділянок площею понад 1500 га за рахунок земель сільськогосподарського призначення, територій природно-заповідного фонду та прибережних захисних смуг, що призвело до незаконного вилучення земель на суму 1 млрд грн.