Незважаючи на законодавчу заборону, 5% українців продовжують грати в азартні ігри

19 квiтня 12:12

Абсолютна більшість українців (83%) є або прихильниками повної заборони грального бізнесу, або прихильниками виведення гральних закладів за межі міст у спеціально обладнані розважальні центри.

 

На сьогодні лише 5% українців грають в азартні ігри, а 12% - грали до заборони Верховною Радою у 2009 році. Про це свідчать дані опитування Про це свідчать дані соцопитування, проведеного донецькою компанією Research&Branding Group.

Якщо серед тих, хто грав в азартні ігри раніше число чоловіків істотно перевищувало кількість жінок (відповідно - 21% і 6%), то серед тих, хто продовжує грати в азартні ігри зараз співвідношення чоловіків і жінок складає відповідно 7% і 3%.

Переважна більшість українців (83%) не вважають себе азартними людьми, тоді як 14% жителів країни вважають, що вони азартні.

Число респондентів, які вважають себе азартними, більше серед чоловіків, ніж серед жінок (відповідно 20% і 10%), а також серед респондентів у віці до 40 років (20%).

Депутати зрівняли ігроманів у правах з алкоголіками і наркоманами


Українці розділилися у своєму ставленні до захоплення інших людей азартними іграми: 43% опитаних ставляться до такого захоплення вкрай негативно, прирівнюють його до аморальних занять і таких, що вимагають однозначного осуду. З іншого боку кожен десятий українець (11%) вважає азартні ігри нормальним способом проведення часу і відпочинку, а ще 38% жителів країни не засуджують захоплення азартними іграми інших, але самі ними не захоплюються.

Більш лояльне ставлення до захоплення азартними іграми характерно для чоловіків (17% яких бачать в цьому спосіб провести час і відпочити, а 43% - хоч і не захоплюються самі, але не засуджують інших), ніж для жінок (50% яких прирівнюють захоплення азартними іграми до пияцтва та наркоманії).

На сьогоднішній день практично рівне число українців є або прихильниками повної заборони грального бізнесу (42%), або прихильниками виведення гральних закладів за межі міст в спеціально обладнані розважальні центри (41%).

При цьому 6% українців вважають, що гральний бізнес взагалі не треба обмежувати.

Соціологічне опитування проводилося компанією Research&Branding Group у період з 22 березня по 1 квітня 2012 року. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2078 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає + -2,2%. !zn

Читайте також:

Депутати хочуть легалізувати гральний бізнес

Легалізація азартного бізнесу?

Депутати запропонували відродити в Україні букмекерство