Невідомі розгромили табір захисників української мови в центрі Києва (ФОТО)

05 жовтня 09:24

Невідомі люди в жилетах комунальників вчинили погром в таборі протестувальників. Співробітники правоохоронних органів стежили за ситуацією, проте не втручалися.

 

Невідомі вранці 5 жовтня напали на табір протестувальників на підтримку державної мови під Українським домом в Києві, як тільки акція протесту була відновлена. Про це йдеться на сторінці активістів у Facebook.

У повідомленні сказано, що зафіксувати зловмисників не вдалося, проте прихильники української мови розуміють, "хто це був і за чиїм наказом діяли". "Як тільки ми відновили роботу акції, нападники зруйнували і вивезли все, включаючи наші особисті речі. Учасники акції не змогли самостійно захистити себе", - відзначили активісти.

За їхніми словами, співробітники правоохоронних органів стежили за ситуацією, проте не втручалися. "Пояснили, що це "комунальники" і перешкоджати вони їхнім злочинним діям не будуть", - говориться в соцмережі.

Учасники акції також додали, що їм були завдані тілесні ушкодження.

Численні акції протесту під Українським домом почалися 3 липня, після того, як Верховна Рада прийняла закон про мовну політику, який фактично прирівнює російську мову до державної. Відтоді у багатьох містах і областях країни росiйська мова була визнана регіональною.

Раніше керівництво Українського дому заявило, що учасники акції на захист української мови завдали шкоди території будівлі на 500 тисяч гривень, і подало позов до суду, проте суд не задовольнив його. !zn


Фото - tyzhden.ua

Читайте також:

Арештовано одного з учасників акції біля Українського дому

Активістку акції на захист української мови побили у власній квартирі

Керівництво Українського дому вимагає від мітингувальників 500 тис. грн за завдані збитки

Колесніченко має намір «перекроїти» мовний закон