Нельсона Манделу після операції виписали з лікарні

26 грудня 20:42

Мандела був госпіталізований в Йоганнесбурзі на початку грудня для медичного обстеження. Лікарі провели низку тестів, які виявили рецидив легеневої інфекції, який вимагав відповідного лікування. Пізніше екс-президенту ПАР була успішно проведена операція з видалення каменів з жовчного міхура.

 

Колишнього президента Південно-Африканської республіки, 94-річного Нельсона Манделу, в середу виписали з лікарні, в якій він провів близько трьох тижнів.

Мандела був госпіталізований у Йоганнесбурзі на початку грудня для медичного обстеження. Лікарі провели низку тестів, які виявили рецидив легеневої інфекції, який вимагав відповідного лікування. Пізніше екс-президенту ПАР була успішно проведена операція з видалення каменів з жовчного міхура.
«До повного одужання йому буде надаватися високоякісна медична допомога в домашніх умовах в його будинку в Йоханнесбурзі», - заявили в адміністрації чинного президента ПАР.
Мандела став першим в історії чорношкірим президентом ПАР. Він керував державою з травня 1994 по червень 1999 року. У молодості за свою активну діяльність проти режиму апартеїду він відсидів у в'язниці 27 років. У 1993 році був нагороджений Нобелівською премією миру. ! zn
Читайте також: