Названо найкращі і найгірші райони Києва

17 серпня 11:54

За результатами оцінки в першому півріччі 2012 року, найкращими районами в Києві є Шевченківський, Печерський і Подільський. Найгірші показники продемонстрували Дніпровський і Святошинський.

 

Згідно з підсумками діяльності столичних районів, лідерами визнані центральні райони столиці, в той час як значно погіршився стан справ у Дніпровському і Голосіївському районах.

Райони оцінювалися на підставі 43 показників за восьми основними напрямками: економічний розвиток, інвестиційна, наукова та інноваційна діяльність, державні фінанси, підтримка бізнесу, споживчий ринок, житлово-комунальне господарство, соціальний розвиток і ринок праці, охорона здоров'я.

У лідерах рейтингу опинилися Шевченківський, Печерський, Подільський та Солом'янський
райони. Місця з п'ятого по восьме займають Дарницький, Оболонський, Голосіївський і Деснянський райони. Найгірші показники продемонстрували Дніпровський і Святошинський.

Так, покращилися показники Деснянського району щодо соціально-економічного розвитку. Район покинув лави аутсайдерів і перемістився на 8 місце - суттєво посилена робота у сфері підтримки бізнесу (5 місце проти 10-го), споживчого ринку (з 8-го на 2-ге), соціального розвитку та ринку праці (з 7-го на 1-ше).

У той же час, Дніпровський район, в порівнянні з результатами 2011 року, опустився з 7-го місця на 9-те, а Голосіївський - з 3-го на 7-ме. Дніпровський район втратив позиції в інвестиційній сфері, спустившись з 3-го місця на 8-ме, і в сфері державних фінансів (з 1-го на 10-те). Що стосується Голосіївського району, його рейтинг знижений через високі темпи зростання податкового боргу та заборгованості по орендній платі, низького обсягу обороту роздрібної торгівлі та низьких темпів зростання номінальної заробітної плати.

Читайте також:

Рейтинг найбільш криміногенних регіонів України: лідирують Схід і Південь


У київських клініках виявлені наркопритони

Вільнюс визнано кримінальною столицею ЄС

Складено рейтинг найбільш криміногенних районів Києва