Названі вулиці в Києві, на яких з'являться безкоштовні велопарковки

25 вересня 11:35

Київська влада затвердила список вулиць, схему розміщення та зовнішній вигляд 200 безкоштовних велосипедних стоянок, які з'являться у столиці до кінця осені. Велопарковки будуть облаштовані біля практично всіх відвідуваних місць Києва і зможуть «поселити» від шести до десяти велосипедів кожна.

 

Глава Київської державної міської адміністрації (КМДА) Олександр Попов 21 вересня підписав розпорядження № 1643, яким затверджено перелік та умови розміщення безкоштовних велосипедних стоянок у Києві.

Як зазначили у прес-службі КМДА, схема розміщення велопарковок та їхній зовнішній вигляд погоджено з Асоціацією велосипедистів Києва та ДАІ. Згідно з документом, їхнім облаштуванням займеться КП «Кіївтранспарксервіс» за власні кошти.

- Київська влада вирішила до початку зими встановити в місті велопарковки


Зокрема, велопаркінги на 10 місць з'являться у Пирогово (Музей національної архітектури та побуту України, вул. Академіка Заболотного), біля станцій метро «Позняки» і «Харківська», біля входу в центральний ботанічний сад (ім. Гришка на Печерську) і на площі перед Палацом спорту.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS
Велосипедні стоянки на 6 місць облаштують: біля Національної бібліотеки України ім.Вернадського, на Оболонській набережній, біля Миколаївського костьолу, поряд з Водно-інформаційним центром і Національною парламентською бібліотекою, біля «Черепашки» у Маріїнському парку, на площі Слави (біля центрального входу в парк і біля туалету), поряд з «Мистецьким Арсеналом» і пам'ятником жертвам Голодомору.

Ще три велопарковки, кожна з яких розрахована на 6 місць, облаштують на Русанівській набережній, ще по одній - на Поштовій площі та в парку «Володимирська гірка» біля фунікулера, у сквері на Контрактовій площі, біля Національного заповідника «Софія Київська», у парку «Золоті Ворота», біля Національної опери, поруч з Будинком архітектора і Національним науково-природним музеєм, біля Олександрівського костьолу, біля входу у Київський зоопарк і на Михайлівській площі.

Відзначимо, що на сьогодні обов'язковою умовою при будівництві доріг в Києві є облаштування велодоріжок.

Читайте також:

Вертоліт-велосипед встановив світовий рекорд тривалості польоту (відео)


Сидячий спосіб життя різко знижує його тривалість


Мешканці Житомира зібрали грошей на велосипед для свого мера