Наступне засідання у справі заарештованих у Лівії українців відбудеться 21 травня

07 травня 10:01

Всього перед судом постали 25 осіб, серед яких, окрім українців, громадяни Росії та Білорусі.

 

Військовий суд Тріполі продовжить розгляд справи щодо затриманих за підозрою в участі у військових діях українців 21 травня.

Як повідомив 7 травня прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров, в понеділок пройшло 4-те засідання у цій справі, на якому і сторона обвинувачення і сторона захисту передали суду нові матеріали справи і заявили про необхідність додаткового вивчення цих документів.

"У зв'язку з цим наступне судове засідання відбудеться 21 травня", - повідомив Дікусаров.

Він додав, що затримані українці почуваються задовільно і після судового засідання мали можливість поспілкуватися зі своїми адвокатами.

За інформацією МЗС, 10 травня у місце утримання українців прибудуть їхні адвокати для проведення зустрічі, а також українські дипломати.

Як повідомлялося, у Лівії проходить судовий процес щодо українців, про затримання яких стало відомо у вересні 2011 року. Це цивільні фахівці, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості.

У березні 2012 року троє громадян України зусиллями українських дипломатів були звільнені з лівійського полону і повернулися на батьківщину, інші і надалі утримувалися лівійськими повстанцями під вартою.

З моменту затримання українців у ЗМІ періодично з'являлася інформація про те, що насправді громадяни України є найманцями, які воювали на стороні Каддафі, тому й затримані повстанцями. Проте у МЗС цю інформацію неодноразово спростовували.

Всього перед судом постали 25 осіб, серед яких, окрім українців, громадяни Росії та Білорусі. Суд розпочався 4 квітня у Тріполі. Всій групі пред'явлено звинувачення у відновленні військової техніки, яка нібито використовувалася режимом Каддафі для "знищення лівійського народу". !zn

Читайте також:

Затримані в Лівії українці будуть відбувати тюремний термін на Батьківщині


Частину затриманих у Лівії українців відпустили на свободу

Лівійський суд звинуватив полонених українців у намірі збивати бомбардувальники НАТО

МЗС: Ми будемо поважати будь-яке рішення лівійського суду щодо затриманих українців