Населення Японії та Німеччини є найстарішим у світі

10 жовтня 14:48

Більше 25% людей в Японії старше 65 років. У Німеччині цей показник становить 20%. Країни вже побоюються, що старіння націй матиме негативні наслідки для суспільства.

 

В Японії та Німеччині проживає найстаріше в світі населення. Про це заявив 10 жовтня в Берліні президент німецького статистичного відомства Родер Егелер під час презентації щорічного статистичного звіту.

"Після Японії Німеччина має найстаріше населення в світі", - сказав він.
За його даними, в 2010 році кожен п'ятий житель ФРН був старше 65 років, а кожен сьомий - не молодше 15 років.
Старіння нації, за словами Егелер, буде мати негативні наслідки для суспільства. Так, якщо в 2009 році в Німеччині в догляді потребували 2,3 мільйона літніх людей, то до 2030 року ця цифра збільшиться ще на один мільйон.
За інформацією статистів, у німецькому суспільстві спостерігається ще одна важлива тенденція - зменшення кількості шлюбів і дітей. З 1996 року кількість сімей у країні зменшилася на 1,4 млн, а в 2011 році в 70% приватних господарств взагалі не було дітей.
За даними німецького МВС, на сьогоднішній день у країні проживають 81,7 мільйона. Однак, за прогнозами експертів, до 2060 року населення Німеччини може скоротитися до 65 мільйонів, а кожному третьому жителю ФРН буде щонайменше 65 років.
Чисельність населення Японії станом на 2011 рік складає приблизно 127 мільйонів людей. Середня тривалість життя складає 82.12 років, а вік середнього жителя Японії - 44,2 роки. Динаміка чисельності населення Японії в останні роки має негативний характер, і кількість смертей перевищує кількість народжених людей. Висока тривалість життя і низька народжуваність призвели до того, що населення Японії старіє з високою швидкістю, і вже більше 25% людей в Японії старше 65 років. !zn
Читайте також: