Напад на військову частину в Харкові здійснили брати, один з яких - колишній спецназівець

22 березня 12:31

Заступник генпрокурора повідомив, що напад на вартове приміщення під час зміни варти скоїли два рідних брата, один з них - колишній боєць спеціального підрозділу, проходив службу в Росії.

 

Напад на караул військової частини в Харкові скоїли два брати, один з яких - колишній боєць спецназу, повідомив заступник генерального прокурора України Анатолій Пришко.

За його словами, напад на вартове приміщення під час зміни варти здійснили два рідних брати, 1970 і 1979 р.н. Нападник, 1970 р.н., колишній боєць спеціального підрозділу, проходив службу у Росії, залишився живим, молодший з братів, 1979 р.н., загинув під час нападу. Його застрелив начальник варти з табельної зброї.

Пришко зазначив, що злочинці заздалегідь спланували свої дії. Нападники були одягнені в маски і уніформу працівників спецпідрозділів, мали при собі радіостанції. Для проникнення на територію військової частини вони використовували спеціальну драбину.

Заступник генпрокурора зазначив, що нападники є громадянами України, проживають у Харкові, займалися підприємницькою діяльністю. За словами Пришка, у результаті нападу також загинув солдат строкової служби, якому до звільнення в запас залишалося два тижні. Ще двоє військовослужбовців одержали колото-різані поранення плечей і передпліччя.

За словами Пришка, обріз мисливської рушниці, який мали при собі злочинці, вони не використовували. «Обріз було вибито з рук нападника», - зазначив він.

Старшого з нападників не було поранено під час нападу, у даний час його допитують слідчі.

Пришко зазначив, що слідство вивчає кілька версій злочину, основна з яких - напад було скоєно з метою заволодіння зброєю. «Ніякого політичного, релігійного підтексту в цьому злочині немає. Напад скоїли з метою заволодіння зброєю, щоб надалі її реалізувати», - припустив він.

За словами Пришка, зараз перевіряється причетність злочинців до інших подібних резонансних злочинів, скоєних на території України. Справа перебуває на контролі президента Віктора Януковича.

Як повідомлялося, 22 березня близько 4.00 в Харкові було скоєно напад на караул військової частини радіотехнічних військ.

Слідчим відділом Дзержинського райвідділу міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув'язнення. !zn

Читайте також:

Злочинці, які напали на військову частину в Харкові, були озброєні обрізом і ножами


У Харкові намагалися пограбувати військову частину, є загиблі

Навесні до армії підуть 21,4 тис. осіб

МВС України провалило реформу внутрішніх військ, - Рахункова палата