Начальство направило оперативників затримувати кілерів без бойової зброї

04 жовтня 06:28

Голова одеської міліції Михайло Яцков підтвердив інформацію про те, що оперативники карного розшуку не встигли взяти пістолети зі збройової кімнати перед затриманням злочинців під Одесою.

 

«Співробітників карного розшуку підняли за тривогою, у них не було часу їхати до Одеси і брати зброю», - сказав начальник Одеського облУВС газеті «Сегодня».

Тим часом один з учасників провального затримання говорить про те, що інформація про приїзд бандитів до Одеси була відома заздалегідь.

А те, що співробітники карного розшуку опинилися на місці стрілянини беззбройними, начальство пізніше намагалося приховати.

«Бандитів на чолі з Асланом Дікаєвим "наружка" МВС «вела» вже кілька днів - прослуховували їх телефони. Було відомо, що вони отримали нове замовлення на вбивство в Одесі. Після цього з міністерства надійшла команда їх затримати на автотрасі. Але підготовка до операції з «прийому» бандитів з самого початку нагадувала театр абсурду: на затримання група з 5 осіб з обласного карного розшуку прибула беззбройною - начальство не дало часу операм з заїхати в управління і взяти пістолети. У хлопців з «угро» були тільки особисті травматичні пістолети. Окрім них, було ще 5 «беркутят» і 2 «даішників» з пістолетами», - повідомив правоохоронець.

За словами джерела, після завершення невдалої операції із затримання начальство вирішило приховати факт неозброєності співробітників карного розшуку на затримання. «В журнал видачі зброї після стрілянини внесли запис, що нам нібито видали зброю «до того». Але зробити запис в тому ж журналі, що зброю здано, начальство забуло. Наступного дня це було виявлено комісією з Києва при простому перерахуванні «стволів» в оружейці. Начальству влетіло, але нас попросили нікому про це не говорити», - сказав міліціонер.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що міліція затримала п'ятьох осіб, які підозрюються в причетності до угруповання, члени якого вбили двох міліціонерів і поранили ще чотирьох під Одесою. Вони також підозрюються здійсненні замовлених убивств.

Як повідомлялося, в ніч на 30 вересня два міліціонери загинули і четверо отримали поранення у перестрілці з кілером-росіянином в Одеській області.