На знесенні «Троїцького» біля НСК «Олімпійський» заробили зайвий мільйон доларів

20 вересня 06:55

Головне управління капбудівництва КМДА вимагає зменшити на 7,866 млн грн. (еквівалент $1 млн) вартість робіт з демонтажу торгово-розважального центру «Троїцький» біля НСК «Олімпійський».

 

Головне управління капітального будівництва КМДА домагається від компанії «Київметробуд» і компанії «Юджин» підписати додатковий договір до раніше укладеної угоди про демонтаж недобудованого торгово-розважального комплексу «Троїцький».

Влада столиці наполягає на зменшенні вартості робіт і аргументує свої вимоги тим, що ціна, визначена у початковій редакції договору, є завищеною.

У висновку комунального підприємство «Київекспертиза», було виявлено завищення вартості від розбирання конструкцій і тимчасових споруд на загальну суму 7,856 млн грн.

У результаті Головне управління капбудівництва Київської міської держадміністрації звернулось до суду з позовними вимогами про зменшення «Київметробудом» початкової ціни робіт за договором на величину завищеної вартості робіт.

Метробудівці подали клопотання про призначення у справі судової експертизи.

Нагадаємо, демонтаж ТРЦ «Троїцький», будівництво якого велося біля НСК «Олімпійський», де пройдуть фінальні ігри Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, було однією з ключових вимог УЄФА.

У 2008 році європейські спортивні чиновники заявили про неможливість проведення на НСК «Олімпійський» матчів Євро-2012, якщо не буде встановлено безпеку уболівальників та їх вільне переміщення на площі перед стадіоном. На демонтаж ТРЦ з київського бюджету було виділено 28 млн грн.

Замовником будівництва ТРЦ «Троїцький» виступала компанія «Юджин», що входить до сфери інтересів бізнесмена Вадима Новинського. Будівельні роботи та демонтаж виконувала компанія «Київметробуд».