На території ліцею «Поділ» наркотики не продавали, як повідомили в ЗМІ

27 березня 13:47

Ліцей № 100 «Поділ» не є тим навчальним закладом, де журналістка програми «Гроші» за посередництвом учнів придбала наркотики, як це було подано в ЗМІ з перекручуванням фактів. До того ж педагогічний колектив ліцею заявив, що журналісти знімали учнів прихованою камерою без дозволу батьків, які тепер стурбовані їхньою безпекою.

 

Педагогічний колектив Ліцею № 100 «Поділ», учнів якого показали в сюжеті програми «Гроші» про те, як школярам продають наркотики, заявив про порушення прав дітей під час підготовки матеріалу.

«Дітей не попередили про те, що в них брали інтерв’ю, їх знімали прихованою камерою без дозволу батьків. Незважаючи на символічне «затуманення», дітей можна впізнати, тому батьки занепокоєні їхньою безпекою», - ідеться у зверненні, підписаному директором ліцею Вікторією Телегіною.

Крім того, у деяких ЗМІ результати журналістського розслідування були подані з перекручуванням фактів, переконані в ліцеї.

«Склалося враження, що наркотичні речовини були придбані на території Ліцею № 100 «Поділ», що не відповідає дійсності. Ліцей № 100 «Поділ» не є тим навчальним закладом, де журналістка брала інтерв’ю і за посередництвом учнів придбала наркотики», - сказано в заяві колективу ліцею.

В Ліцеї № 100 запевняють, що систематично проводять з учнями заходи, спрямовані на профілактику наркоманії, у той час, як розповсюдження неправдивої інформації шкодить авторитету та іміджу навчального закладу.

Колектив ліцею «Поділ» вдячний журналістам за те, що підняли актуальну тему, а також звертає увагу працівників ЗМІ на необхідність дотримання етичних і професійних норм при підготовці матеріалів, які можуть порушити безпеку дітей.

Крім того, ліцей вимагає від правоохоронних органів активізації боротьби із розповсюдженням наркотиків серед школярів. Зокрема, перевірити інформацію журналістів щодо розповсюдження наркотиків на Контрактовій площі.

«Проблема розповсюдження наркотиків серед дітей є, на жаль, актуальною не лише для навчальних закладів, які були названі у сюжеті програми «Гроші», а й для більшості шкіл (і не тільки столиці). Вирішення цієї проблеми вимагає постійного й комплексного втручання та контролю з боку держави», - сказано в заяві.

Нагадаємо, програма «Гроші» на каналі 1+1, а також інші ЗМІ, повідомили, що на території столичних навчених закладів з легкістю можна придбати наркотичні засоби – від трави до героїну. !zn

Читайте також:

У Росії ввели довічний термін за наркоторгівлю

Мексиканські вчені створили вакцину від героїнової залежності

Складено рейтинг найбільш криміногенних районів України

У Горлівці під час збуту наркотиків затримали майора міліції