На Старий новий рік в Україні почнеться справжня зима

12 сiчня 10:30

На Старий новий рік в Україні почнеться справжнє зимове похолодання. Про це заявив начальник українського Гідрометцентру Микола Кульбіда.

 

«14 січня почнеться перебудова атмосферних фронтів напередодні похолодання. У цей день ми очікуємо невеликий сніг, посилення швидкості вітру до 15-18 м/с, можливі нетривалі хуртовини. Тобто погода на Старий новий рік буде нагадувати зимову», - зазначив Кульбіда.

За його словами, температура у ранкові та нічні години впаде до 1 - 5 градусів морозу, вдень значно підніматися не буде.

В цілому, якщо говорити про погоду на найближчі 2 тижні, температура буде триматися близько 0 градусів, з 14-16 січня очікується її поступове зниження до -6-11 градусів вночі і -1-6 удень. При цьому очікуються опади - мокрий сніг та сніг.

Разом з тим більших снігопадів чекати не варто, але вони будуть практично щодня.

«З початку другої декади місяця буде спостерігатися посилення морозів вночі до 10-15 градусів, у більшості регіонів України. У Карпатах - до 15-20 градусів морозу. Вдень - -4-9 морозу», - уточнив Кульбіда і додав, що така погода протримається до кінця січня.

У свою чергу професор Українського гідрометеороліческого інституту Вазіра Мартізінова зазначила, що лютий в Україні, як і у всій Європі, очікується тепліший за норму на 1-2 градуси. При цьому початок місяця буде холодним, а до його кінця температура буде «згладжуватися».