На Райдужному знесли ринок «Десна»

19 травня 12:04

Слідом за кіосками на ринку «Лісовий» у Києві знесли продуктовий ринок «Десна», який знаходився на вулиці Кибальчича у Дніпровському районі.

 

Зараз на величезному майданчику, де стояли лотки ринку «Десна», робочі розбирають завали арматури, дощок і мотлоху, що залишився після демонтажу. Деякі торговці перебралися у вільні кіоски поруч з демонтованими. Деякі залишилися без робочого місця.

За словами директора ринку Миколи Лакоса, через вісім місяців на цьому місці з'явиться триповерховий критий ринок. За його словами, на першому поверсі будуть 150 торгових місць для сільгосппродуктів, на верхніх поверхах приблизно по 100 місць речового ринку. Замовником будівництва є ТОВ Ринок «Десна».

Затвердженого списку ринків, які найближчим часом знесуть або будуть реконструйовані, поки що немає. КМДА працює з цього питання спільно з прокуратурою. Вже прийнятий закон про містобудування, в якому зазначено, що окремим актом, постановою Кабміну, буде регулюватися встановлення МАФів. Цей акт ще не розроблений. Зараз перед мерією стоїть завдання прибрати ринки біля виходів з метро.

Першим таку схему у найближчий місяць має презентувати Шевченківський район.

Нагадаємо, 16 травня, співробітники КП «Київблагоустрій» почали демонтаж малих архітектурних форм біля станції метро «Лісова».

За непокору працівникам міліції, які забезпечували охорону правопорядку під час демонтажу кіосків, затримано 12 осіб.

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов, коментуючи ситуацію, яка склалася біля метро «Лісова» заявив, що демонтаж МАФів відбувається на законних підставах, додавши, що в місті демонтується тільки те, що стоїть незаконно.