На півночі Італії стався землетрус, мінімум п'ять людей загинуло

20 травня 11:02

За уточненими даними, число жертв землетрусу в Італії становило 5 людей, більше 50 постраждали.

 

Число загиблих у результаті події в Італії на півночі країни землетрусу зросло до п'яти, передає CNN. Спочатку повідомлялося про три жертви стихійного лиха.

Серед жертв - робочий фабрики з виробництва полістиролу, на якого впав дах складу, і двоє робітників заводу з виробництва кераміки, а також 37-річна громадянка ФРН.

Також повідомляється про більш ніж 50 поранених, які отримали травми різного ступеня тяжкості, але серед них немає серйозно постраждалих. Рятувальники продовжують пошуки можливих постраждалих.

Епіцентр підземних поштовхів знаходився приблизно в 35 кілометрах від міста Болонья.

Землетрус магнітудою 5,9 стався о 4:03 за місцевим часом (5:03 за київським часом) на північ приблизно в 35 кілометрах від Болоньї. Великих руйнувань немає, але в абатстві Святого Августина впав дзвін, а також постраждала керамічна фабрика. Влада ще не оцінила збиток, заподіяний регіону.

У північній Італії часто трапляються невеликі землетруси, і країна готова до них. У січні тут були зафіксовані підземні поштовхи магнітудою 5,3, однак вони не завдали шкоди регіону. Останній сильний землетрус, який забрав життя 300 осіб, стався в місті Л'Аквіла в 2009 році. !zn

Читайте також:

В італійському коледжі пролунали вибухи. Є жертви, підозрюють мафію

В Італії мафія залишається найбільшим тіньовим двигуном економіки