На одеському балконі відновлено гасло «Слава Україні!»

24 вересня 11:44

Одеситка Вікторія Сибір відновила гасло «Слава Україні!», прикрашене соняшниками в стилі національного орнаменту, на балконі своєї квартири в будинку N 20 на Дерибасівській вулиці.

 

«На те, щоб все якісно відновити, - сказала 20-річна господиня квартири, - мені довелося витратити близько семи годин. Але робота для душі, як відомо, не є тягарем».

Відповідаючи на запитання, чи надійшла відповідь від керівництва міста на її претензію до комунальників, що замазали гасло фарбою, дівчина додала: «Поки що влада, схоже, симулює глухоту, і більше зайнята тим, як можна припустити, запевненнями прокурорських органів у своїй некорумпованості. Але в понеділок подзвоню - дізнаюся, кому це ніяк не вдається змиритися з фактом існування української державності і хочеться погосподарювати на чужому балконі, зневажаючи громадянські права власників квартир».

Комунальники в чорних куртках зафарбували гасло «Слава Україні!» і український орнамент 14 вересня.

«Несподівано до будинку підігнали автомашину з люлькою, яку підняли до рівня мого балкона на третьому поверсі, після чого один з трьох в шкіряних куртках прийшов і зафарбував патріотичний лозунг «Слава Україні!» і орнамент», - повідомила власниця квартири В. Сибір.

В. Сибір уточнила, що намагалася з'ясувати у «чоловіків у шкірянках», за чиїм наказом вони почали господарювати на її балконі, але марно. «Стояли на тому, що я, мовляв, цим гаслом і зображенням квіткового орнаменту псую фасад будинку», - сказала вона.

Мешканка Одеси уточнила: «Наскільки я розумію, маляр виконував волю нинішнього міського начальства, що, як чорт ладану, не переносить не лише державної мови, але і символів або гасел, пов'язаних з українською державністю. Думаю, саме тому й не до вподоби можновладцям дизайн балкона моєї квартири».