На місці катастрофи SSJ-100 в Індонезії знайдено другий "чорний ящик"

31 травня 05:23

На місці катастрофи літака Sukhoi SuperJet-100 виявлено параметричний реєстратор. Незабаром індонезійські фахівці за участю російських колег приступлять до зчитування даних параметричного реєстратора, він мав зберегти свідчення приладів літака, що розбився.

 

Параметричний реєстратор виявлений на місці катастрофи російського літака Sukhoi SuperJet-100 в Індонезії. Про це повідомив представник індонезійської пошукової групи, що працює на місці падіння лайнера біля гори Салак.

«Вдалося знайти параметричний реєстратор. Зовнішній стан приладу хороший, він помаранчевого кольору і не обгорів», - сказав він.

У компанії "Цивільні літаки Сухого" (ЦСС), якій належав літак, що розбився, цю інформацію підтвердили.

«Так, щойно до нас надійшла інформація про виявлення другого бортового самописця. Найближчим часом індонезійські фахівці за участю російських експертів займуться зчитуванням даних про параметри польоту літака SSJ під бортовим номером 97004», - сказав представник ГСС.

Російський літак SSJ-100 зазнав аварії 9 травня 2012 року в Індонезії під час демонстраційного польоту. Місце його падіння було виявлено 10 травня неподалік від Джакарти у важкодоступній місцевості схилу гори Салак на висоті 1 тис. 500 м. На борту літака знаходилися 45 людей, серед них 35 індонезійських громадян - представників індонезійських авіакомпаній, а також вісім громадян Росії. Також на борту знаходилися громадянин Франції та громадянин США. !zn

Читайте також:

Названа причина падіння російського лайнера Superjet-100 в Індонезії

Опубліковано ВІДЕО останніх хвилин польоту російського Superjet-100 в Індонезії


На місці катастрофи російського SuperJet-100 в Індонезії виявлені "чорні ящики"