На кордоні з Україною застрягло 700 російських комуністів

19 серпня 13:03

На кордоні з Україною кілька годин стоять представники компартії Росії, які мають намір в'їхати до країни для участі в міжнародному Форумі «Єдність - шлях до порятунку братніх народів» у Донецьку.

 

Про це заявив лідер КПРФ Геннадій Зюганов.

«Я дещо здивований і хотів би звернутися до прикордонних служб. З Ростова там їде велика делегація. Її три або чотири години тримають на кордоні. Я не бачу сенсу жодного в цьому», - сказав він.

За даними політика, на кордоні стоїть 700 осіб, які «їдуть, щоб привітатися зі своїми родичами й друзями».

«Таке середньовіччя винайшли, від якого нудить всіх. Це не «самостійність і незалежність», не незалежність. Це середньовіччя, від якого погано пахне й яке нам нав'язали... Їдеш до родичів, тебе під Бєлгородом будуть тримати, обшарювати твої валізи, й дві години під Харковом. Кому це потрібно - українцям? Не потрібно», - зауважив він.

У свою чергу, народний депутат України, глава Донецького обкому Компартії Микола Кравченко відзначив, що зараз українські комуністи з'ясовують, що сталося в пункті пропуску на кордоні та на якій підставі.

«Я говорив із начальником поста цього, начальник загону взяв на себе всю відповідальність: він упевнений, що мав рацію. Я відправлю депутатський запит до прокуратури, перевіримо все, і будемо ставити питання про конкретну особу про відповідність займаній посаді», - сказав Кравченко.

Він зазначив, що за даними російської сторони, проблеми на кордоні виникли в п'ятдесяти осіб.

Тим часом за даними депутата Держдуми Росії Миколи Коломійцева, йдеться про групу в кількості 300 осіб.

За його словами, нібито в української сторони є підозри, що вони їдуть «влаштовувати масові заворушення».

19 серпня за ініціативою ЦК Компартії України, ЦК Комуністичної партії Російської Федерації в Донецьку відбудеться Міжнародний форум «Єдність - шлях до порятунку братніх народів».

У проведенні форуму візьмуть участь керівники десяти братських комуністичних партій, що входять до СКП-КПРС, лідери комсомольських організацій із країн СНД, представники ветеранських, офіцерських, жіночих громадських об'єднань, майстри мистецтв, інтелігенція, представники широкої громадськості України й Росії.