На концерті Елтона Джона і Queen у Києві зібрали понад 1 млн грн на боротьбу зі СНІДом

13 липня 16:21

Свої пожертви зробили VIP-гості київського концерту всесвітньо відомих музикантів. Крім того, свій внесок у фінансову підтримку цього проекту зробив і український фан-клуб Елтона Джона. Тепер зібрані кошти підуть на те, щоб краще інформувати українських підлітків про небезпеки ВІЛ/СНІДу.

 

Понад 1 млн грн на захист українських дітей від СНІДу пожертвували VIP-гості благодійного концерту Елтона Джона і групи Queen, який відбувся в центрі Києва напередодні фінального матчу Євро-2012.

Відповідно до прес-релізу Фонду Олени Пінчук "Антиснід", поширеного в п'ятницю, збір благодійних пожертв почався напередодні концерту і продовжується досі.

Зібрані кошти будуть направлені на спільний проект Фонду Олени Пінчук "Антиснід" та СНІД-Фонду Елтона Джона, завдяки якому тисячі українських дітей та підлітків більше дізнаються про ВІЛ/СНІД. У багатьох країнах світу такий проект, що пояснює дітям важливі речі про СНІД через правила гри в футбол, дозволив досягти хороших результатів. Тепер цей міжнародний досвід буде застосовано в Україні.

Свій внесок у фінансову підтримку цього проекту зробив і Український фан-клуб Елтона Джона. Напередодні концерту фани провели першу в історії України благодійну вечірку Lunch Around The World Ukraine. Перший український ланч зібрав понад 100 фанатів з України, Росії, Білорусі, Німеччини, Англії, США та Аргентини і був приурочений до концерту Елтона Джона в Києві. Під час вечірки були зібрані благодійні пожертвування, а також відбувся аукціон, на якому були виставлені лоти, пов'язані з творчістю співака.

За інформацією Фонду "Антиснід", концерт Елтона Джона і Queen зібрав в офіційній фан-зоні Євро-2012 понад 150 тис. осіб. За оцінками експертів, всього на Хрещатик і прилеглі вулиці у вечір концерту прийшло понад 250 тис. осіб.



Як повідомлялося, 30 червня у київській фан-зоні відбувся концерт Елтона Джона і групи Queen. Благодійне шоу було організовано фондом Олени Пінчук "Антиснід" з метою боротьби проти СНІДу. !zn

Читайте також:

Збірна Франції з футболу передала для хворих на СНІД українців 28 ліжок

Концерт Елтона Джона і Queen на Майдані Незалежності зібрав 100 тис. глядачів (відео)


В Україні сповільнилися темпи поширення ВІЛ/СНІДу