На дніпропетровських терористів поклали відповідальність за ще один вибух

06 червня 19:11

Справи про вибухи в Дніпропетровську, що сталися в квітні цього року і листопаді минулого, об'єднали в одне провадження.

 

Вибухи в Дніпропетровську, що сталися в квітні цього року і листопаді минулого, влаштували одні й ті ж люди. До таких висновків прийшли правоохоронці, які розслідують ці злочини, повідомляє ТСН.

Справи вже об'єднали, заявила прокурор Дніпропетровської області Наталія Марчук.

Нагадаємо, в листопаді минулого року вибухнула бетонна урна на трамвайній зупинці біля центрального універмагу. Тоді загинув випадковий перехожий - 27-річний фінансовий директор приватної компанії. Правоохоронці спочатку вважали, що це умисне вбивство, але на наступний день вже перекваліфікували в теракт.

Читайте: Оприлюднено нові подробиці справи про теракт у Дніпропетровську

Через п'ять місяців у центрі Дніпропетровська прогриміли чотири вибухи, в результаті яких 31 людина постраждала. Нещодавно 4 підозрюваних затримали. За словами прокурора області, заарештовані вже зізналися в злочині, однак не висловлюють співчуття загиблим і пораненими. У прокуратурі Дніпропетровської області заявили, що головним мотивом організаторів вибухів були гроші. Раніше генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що справу за фактом вибухів повністю розкрито. За його словами, у справі достатньо доказів для арешту затриманих чотирьох підозрюваних. Одним з них виявився викладач у Дніпропетровському університеті.

Суд над звинуваченими відбудеться в Дніпропетровську. !zn

Читайте також:

У затриманих за вибухи в Дніпропетровську знайшли речові докази

Затримані організатори вибухів у Дніпропетровську вимагали 4,5 млн доларів

СБУ оприлюднила подробиці переговорів з дніпропетровськими терористами


Янукович закликав силовиків врахувати «цей прикрий досвід тероризму» в Дніпропетровську