МЗС наполягає на невинуватості українця, затриманого в Єгипті за контрабанду зброї

21 лютого 13:43

МЗС обіцяє зробити все можливе, щоб єгипетський суд прийняв позитивне рішення на користь громадянина України.

 

У МЗС України вважають, що аргументів для винесення позитивного рішення у справі українського громадянина Едварда Чікоша, обвинуваченого в Єгипті у контрабанді зброї, достатньо.

Про це повідомив на брифінгу керівник прес-служби МЗС Олександр Дікусаров.

«Ми переконані, що аргументів, наданих захистом обвинуваченого на його користь, достатньо для винесення позитивного рішення», - сказав Дікусаров.

Він нагадав, що 12 лютого відбулося засідання суду в місті Ісмаїлія у справі українського громадянина Чікоша і громадянина Ізраїлю, яких звинувачують у контрабанді зброї. На суді були присутні представники посольства України в Єгипті, перекладач і адвокати заарештованого.

Під час слухання захист Чікоша надав вагомі аргументи проти висунутих звинувачень, сконцентрувавши увагу на недоліках та невідповідностях у поданих прокуратурою матеріалах слідства, порушеннях, які супроводжували арешт, допити і утримання під вартою обвинуваченого українського громадянина.

Адвокати також відзначили практично повну відсутність у матеріалах справи доказів провини Чікоша, окрім рапортів служби безпеки, в яких міститься посилання на «таємні джерела».

Дікусаров зазначив, що після завершення слухання та наради суддів було оголошено про 30-денне відтермінування оголошення вироку у справі Чікоша і призначення наступного засідання суду на 12 березня цього року.

«Українською стороною негативно сприймається те, що суд затягує винесення рішення у справі громадянина України», - сказав Дікусаров.

Він також запевнив, що з боку МЗС буде зроблено все можливе, щоб суд прийняв позитивне рішення на користь громадянина України. !zn

Читайте також:

Українця звинувачують у підготовці замаху на президента Єгипту


МЗС радить українцям у Єгипті не виходити за територію готелів

В Африці застрягли українські моряки