МВС готове почати виготовляти біометричні закордонні паспорти вже у вересні

16 червня 12:18

Міністерство внутрішніх справ України буде готове виготовляти біометричні закордонні паспорти через три місяці.

 

Про це на прес-конференції у четвер, 16 червня, повідомив глава відомства Анатолій Могильов.

«Щодо закордонних паспортів - у нас є повна база, і ми готові їх виробляти. Це займе місяці три ... Що стосується ID-карт, замість внутрішнього паспорта Україні, то для цього потрібна більш клопітка робота. Вона триватиме, я вважаю, десь 9 місяців - 1 рік, і ми готові будемо їх застосовувати», - уточнив міністр.

За його словами, основна проблема з внутрішніми ID-картами полягає в тому, що за умови їх введення необхідно буде кожен райвідділ міліції і державну установу обладнати приладами для зчитування таких карток.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович своїм указом від 22 квітня 2011 ркоу затвердив національний план з виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, який передбачає, зокрема, прийняття законодавчих актів про введення документів України для виїзду за кордон з електронним носієм біометричної інформації відповідно до стандартів Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) із забезпеченням на належному рівні захисту персональних даних.