Мусульмани пішли на штурм посольства США в Афінах - 40 затриманих (ВІДЕО)

24 вересня 07:45

700 демонстрантів-мусульман спробували прорватися до посольства США в Афінах. Правоохоронці змушені були застосувати сльозогінний газ, аби розігнати натовп. Грецька поліція затримала в Афінах сорок осіб, які брали участь в акції протесту проти фільму «Невинність мусульман».

 

У світі не вщухають антиамериканські акції протесту мусульман, викликані появою фільму «Невинність мусульман», що зображує у непривабливому світлі пророка Мухаммеда. У минулу неділю заворушення, викликані кінострічкою, вперше докотилися до Греції.

Близько 700 протестуючих зібралися у центрі міста - на площі Омонія. Потім натовп попрямував у бік посольства США, де кілька людей спробували прорватися через поліцейські кордони.

У результаті акція, яка починалася досить мирно, завершилася зіткненнями демонстрантів з поліцією. Демонстранти почали закидати вартових порядку пляшками та іншими предметами. Поліцейські були змушені застосувати сльозогінний газ, після чого акція припинилася.

У результаті ніхто не постраждав, 40 осіб були затримані. В ході безладів було розбито кілька автомобілів і вітрин магазинів.

Ще одна акція протесту сталася в неділю у найбільшій грецькій в'язниці в афінському районі Корідаллос. Там ув'язнені у трьох корпусах відмовилися повертатися після прогулянки у свої камери, палили постільну білизну і одяг, кидали каміння на вулицю, повідомляє Афінське агентство новин. За версією поліції, заворушення могли спровокувати мусульмани-ув'язнені. Іншою версією є те, що ув'язнені протестують проти поганих умов утримання в тісних камерах.


У Греції переважну більшість населення складають православні християни. Однак за останні півтора десятиліття тут влаштувалися сотні тисяч мусульман з країн Близького Сходу, Африки і Південно-Східної Азії.

Наплив незаконних іммігрантів викликав посилення у країні екстремістських настроїв, на хвилі яких до парламенту пройшли представники ультранаціоналістичної партії «Хрісі Авгі» («Золота зоря»), причетної до нападів на нелегалів.

У Бангладеші дії поліції, яка розганяє акції мусульман, спровокували загальний страйк. У країні не працюють школи та підприємства, перервано транспортне сполучення.

- Єгипетський імам вимагає стратити всіх учасників зйомок фільму «Невинність мусульман»

В Ірані близько 300 студентів протестували перед посольством Франції в Тегерані. Вони палили прапори Франції, США та Ізраїлю. Акцію студентів спровокували карикатури на пророка, опубліковані у французькому тижневику.

У Пакистані акції пройшли мирно. Близько 300 осіб, які протестують проти образ пророка, влаштували невелику ходу головною вулицею Ісламабаду. Серед протестувальників були не тільки мусульмани, але й християни, індуси, сикхи.

Нагадаємо, хвилю акцій протесту в мусульманських країнах викликав антиісламський фільм, що вийшов у США. Протести через появу фільму, які почалися 11 вересня в Єгипті та Лівії і потім поширилися по ісламському світу, вже призвели до загибелі щонайменше семи людей. В ході нападу на американське консульство в Бенгазі на сході Лівії був убитий посол США в цій країні Кріс Стівенс.

Тим часом про «Невинність мусульман», як і раніше мало що відомо.

З викладених на YouTube фрагментів видно, що це малобюджетний аматорський фільм. Пророк Мухаммед зображений в ньому любителем жінок і ватажком кровожерної банди.

У фільмі також присутні мотиви гомосексуалізму та педофілії.

Авторство приписувала собі людина, що називає себе Сем Бесіл, проте американська влада схильна вважати, що під цим псевдонімом ховається каліфорнієць Накула Басель Накула, який раніше притягувався до суду за банківські махінації та операції з наркотиками.

Накула Басель Накула погодився відповісти на запитання поліції і вранці 15 вересня був доставлений для допиту.

З 1 листопада в Росії буде діяти закон про «чорних списках» веб-сайтів: у рамках цього закону оператори зв'язку зобов'язані заблокувати доступ до заборонених матеріалів. Значить, якщо суд визнає «Невинність мусульман» екстремістським матеріалом, то або YouTube блокує ролик, або російські власті блокують весь YouTube. !zn

Читайте також:

Міністр з Пакистану запропонував 100 тис. дол. за голову творця фільму, який образив мусульман

Обама і Клінтон перепросили за антиісламський фільм «Невинність мусульман» (ВІДЕО)

Суд у США відмовився прибирати «Невинність мусульман» з YouTube