Мучитель Оксани Макар розповів, за що її вбили

07 вересня 11:23

Один з підозрюваних у вбивстві Оксани Макар в подробицях розписав, як відбувалися події у ніч скоєння злочину. А також, що Максим Присяжнюк хотів її вбити через те, що дівчина його серйозно образила.

 

Один із підозрюваних у зґвалтуванні і спробі вбивства Оксани Макар Євген Краснощок заявив, що коли дівчину винесли на вулицю, вона була жива, а задушити проводом її хотів Максим Присяжнюк нібито через завдану йому образу. Про це обвинувачений повідомив у своїх свідченнях після ознайомлення з обвинувальним висновком.

У ході засідання в Центральному районному суді Миколаєва адвокат Євгена Краснощока Лариса Зводська передала суду свідчення свого підзахисного, які він дав би, якби на нього не чинився тиск. Адвокат попросила суд прикріпити ці свідчення до матеріалів справи, повідомивши, що свідчення Краснощок давав після того, як був ознайомлений з обвинувальним висновком.

«Коли Краснощок і Погосян з Оксаною Макар прийшли у квартиру, Присяжнюк був удома, дивився телевізор. Краснощок налив у три чарки горілки, Макар попросила, щоб їй теж налили. Краснощок не хотів цього робити. Тоді Оксана схопила одну чарку, випила, поставила її на стіл і відбила ніжку. Вона танцювала, лізла до всіх трьох цілуватися. Загалом, вела себе, показуючи, що хлопці можуть розраховувати на щось більше», - навела цитату зі свідчень свого підзахисного Зводська.

- Оксану Макар ґвалтували, коли думали, що вона вже мертва

Далі Каснощок запропонував Оксані сходити у ванну. Через 15-20 хвилин вона вийшла з ванної і пішла відразу в кімнату. Краснощок пішов за нею і запитав, чи все гаразд. Дівчина відповіла, що її трохи нудить. Тоді біля ліжка їй поставили тазик.

«Після цього Краснощок вступив з нею у статевий контакт. Взятий у Погосяна презерватив порвався в кінці статевого акту, що трохи спантеличило Краснощока», - йдеться у свідченнях.

Коли Краснощок повернувся на кухню, в кімнату до дівчини пішов Присяжнюк. Краснощок ходив курити на балкон, і був свідком статевого акту свого приятеля і Макар. Це нібито дуже не сподобалося Присяжнюку, який заявив, що той йому заважає.

Коли Присяжнюк повернувся на кухню, до дівчини пішов Погосян. Присяжнюк і Краснощок через деякий час навідалися до них. Ті сиділи і про щось говорили.

Суд оприлюднив свідчення Оксани Макар: Я не могла чинити опір ґвалтівникам, бо була п'яна

«Краснощок пішов у ванну. А коли повернувся звідти на кухню, побачив там Погосяна. У кімнаті пролунали якісь звуки, коли хлопці зайшли туди, то побачили, що Присяжнюк тримає руки біля обличчя Оксани. Краснощок точно не бачив, чи душив Присяжнюк її», - додала адвокат.

Після цього, згідно зі свідченнями Краснощока, всі троє пішли на кухню, де Присяжнюк повідомив, що треба щось вирішувати, треба прибирати тіло. При цьому Присяжнюк проронив таку фразу: «А чим я гірший? У мене теж є член. Чим я їй не сподобався?».

Нагадаємо, Оксана Макар померла 29 березня ц. р. у Донецькому опіковому центрі, де вона перебувала з 16 березня і перенесла кілька операцій, у тому числі ампутацію руки. Однак отримані травми виявилися несумісними з життям.

Оксану Макар знайшли 10 березня у Миколаєві неподалік від будмайданчика у важкому стані - тіло дівчини було обвуглено, але вона могла спілкуватися з міліціонерами та лікарями.

Як з'ясувалося пізніше, Оксану Макар зґвалтували і намагалися спалити живцем троє молодих людей.

Тоді ж було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство. Після затримання 11 березня трьох підозрюваних, двох з них було відпущено правоохоронними органами під підписку про невиїзд. Це викликало протести у Миколаєві і великий суспільний резонанс по всій країні, після чого правоохоронці знову затримали підозрюваних.

Після смерті Оксани Макар справу проти причетних до скоєння злочину Максима Присяжнюка, Артема Погосяна і Євгенія Краснощока було перекваліфіковано зі статті «замах на вбивство» на статтю «умисне вбивство». Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 15 років до довічного ув'язнення. !zn

Читайте також:

Фанати убивць Оксани Макар зібрали 100 тис. гривень на їхню підтримку і обіцяють «мститися бидлу, що збунтувалося»

Оксана Макар сама погодилася на інтим з підсудними - свідок

Усі обвинувачені в справі Оксани Макар брали участь у насильницьких діях

Адвокат миколаївських ґвалтівників: Оксана Макар була розумово відсталою