Москву хочуть розширити майже в два з половиною рази

11 липня 15:40

Спільні пропозиції урядів Москви і Московської області, представлені президентові РФ, передбачають збільшення площі російської столиці з 107 до 251 тис. га, або в 2,35 рази.

 

"Розширення меж міста відбудеться в західному, південно-західному і південному напрямках, головним чином, за рахунок території, обмеженої Київським і Варшавським шосе, а також Великим кільцем Московської залізниці", - йдеться в спільному прес-релізі урядів столиці та Підмосков'я, розповсюдженому в понеділок.

Як зазаначено в прес-релізі, "потенціал розвитку нової території столиці дає можливість побудувати об'єкти загальною площею близько 105 млн кв. метрів, зокрема 60 млн кв. метрів житла, 45 млн кв. метрів будівель суспільно-ділового призначення".

"Щільність нової забудови буде в 2-2,5 рази нижчою, ніж у межах МКАД", - наголошують у матеріалах.

"На нових територіях Москви передбачають розташувати федеральні органи держвлади, органи влади Москви, об'єкти Міжнародного фінансового центру, науково-освітнього та інноваційного кластерів, включно з інноваційним центром Сколково", - йдеться в прес-релізі.

На нових територіях зможуть отримати житло 2 млн москвичів, можуть бути створені понад 1 млн нових кваліфікованих робочих місць.