Москва перервала авіасполучення з Мінськом

26 березня 07:25

Між Москвою і Мінськом перервано авіасполучення через взаємне відкликання дозволів на польоти. Зараз представники двох країн намагаються вирішити ситуацію.

 

Російська авіаційна влада повідомила Національній авіакомпанії «Белавиа» про анулювання в односторонньому порядку дозволів на польоти до Москви для білоруських авіаперевізників. Про це повідомив генеральний директор «Белавиа» Анатолій Гусаров.

«На жаль, ми змушені підтвердити, що сьогодні о 6.30 ранку російська сторона повідомила нам, що дозвіл на польоти до Москви для «Белавиа» анульовано», - сказав він.

За його словами причиною даного безпрецедентного кроку стала, з одного боку, різниця у підходах до кількості рейсів до Москви, що виконуються «Белавиа», і кількості рейсів, які здійснюють російські авіакомпанії до Мінська, з іншого.

За словами гендиректора компанії, раніше «Белавиа» і російські авіакомпанії здійснювали на взаємній основі по чотири рейси на день. «Але російські компанії наполягали на більшій кількості рейсів для них. Така позиція російської сторони і призвела до такого безпрецедентного кроку, як відкликання дозволу на польоти «Белавиа» до Москви», - констатував він.

У свою чергу заступник гендиректора «Белавиа» Ігор Чергінець повідомив, що авіасполучення між Москвою і Мінськом відновиться у найближчі години.

Він повідомив, що в даний час між білоруською та російською сторонами в телефонному режимі ведуться переговори. !zn

Читайте також:

Євросоюз схвалив нові санкції проти Білорусі та Сирії

Білорусь приготувала відповідь на санкції Євросоюзу

Після розстрілу «мінських терористів» Лукашенко поїхав до Москви шукати захисту від санкцій ЄС