Москаль: Могильов наказав записувати всіх, хто їздить вночі

06 вересня 12:43

Співробітники Дорожньої патрульної служби України за наказом керівництва проводять перепис водія і всіх пасажирів, що їздять з 23 години вечора до 6 години ранку. Про це повідомив народний депутат Геннадій Москаль.

 

«Співробітники ДПС після 23 години неодноразово зупиняли мій автомобіль на стаціонарних постах ДПС ДАІ і, посилаючись на вказівку керівництва МВС України, проводили перепис водія і всіх пасажирів. Вони пояснили, що за вказівкою керівництва змушені проводити перепис усіх людей, які пересуваються автомобільними шляхами з 23 години ночі до 6 години ранку», - заявив Г.Москаль.

Депутат вважає такі дії співробітників ДПС незаконними.

«Вважаю, що такі дії та розпорядження МВС України є незаконними, суперечать Конституції України, Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», обмежують права громадян України. Тому прошу Генпрокуратуру вжити необхідних заходів реагування та скасувати дане розпорядження МВС».

Нагадаємо, днями міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов звернувся з листом до прем’єр-міністра Миколи Азарова, в якому просить уряд відновити практику розсилання так званих «листів щастя», визнаних незаконними Конституційним судом.

2 березня 2011 народний депутат Г.Москаль звинуватив міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова в брехливих заявах про те, що рівень злочинності в Україні «в нормі», посилаючись на статистику МВС про реальний стан злочинності в Україні.