Молодий американський фізик хотів підірвати Пентагон

29 вересня 06:58

У США заарештовано 26-річного громадянина країни Резвана Фердеуса за підозрою в тому, що він планував здійснити напади на Пентагон і будівлю Конгресу на Капітолійському пагорбі у Вашингтоні за допомогою начинених вибухівкою, дистанційно керованих невеликих літаків.

 

Йому також пред'явлені звинувачення у зв'язках з "Аль-Каїдою" і намірах матеріально підтримувати заплановані бойовиками цієї організації напади на американських солдатів.

Американська влада стверджує, що випускник Northeastern University в Бостоні, фізик за освітою Р.Фердеус виношував плани здійснити акт джихаду з початку 2010 року.

Р.Фердеуса було заарештовано у Бостоні після проведення агентами ФБР таємного розслідування.

Під виглядом продавців зброї агенти запропонували йому придбати вибухівку С4 - різновид пластичних вибухових речовин, дистанційно керовані літальні апарати, а також різного роду зброю.

Резван Фердеус все це придбав. Його взяли відразу після того, як він помістив свої покупки у спеціальне сховище.

Генеральний прокурор округу штату Массачусетс Кармен Оріз запевнила, що співробітники ФБР контролювали ситуацію, і що зброя, яка опинилося в руках зловмисника, не несла загрози для суспільства.

Якщо Р.Фердеус буде визнаний винним, йому загрожує до 15 років в'язниці за співчуття і матеріальну підтримку зарубіжної терористичної організації і до 20 років за наміри завдати шкоди будівлям державного значення.