МНС: Кожен четвертий українець мешкає в зоні можливого хімічного зараження

06 квiтня 10:57

На більшості українських підприємств хімічної промисловості працює обладнання, якому понад 25 років, тому ризик екологічного лиха зберігається завжди.

 

В Україні функціонує більше тисячі підприємств, на яких знаходяться сотні тисяч тонн небезпечних хімічних речовин, тому ризик екологічного лиха зберігається завжди.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю виданню ZN.UA розповів міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога.

«У країні функціонує трохи більше тисячі об’єктів, на яких використовують або зберігають 275 тис. тонн небезпечних хімічних речовин. Кожен четвертий українець мешкає в зоні можливого хімічного зараження. Дякувати Богові, торік і до сьогодні в Україні не сталося жодної надзвичайної ситуації з небезпечною «хімією», - розповів міністр.

«Досить сказати, що на більшості підприємств працює обладнання, якому понад 25 років. Виходячи з цієї цифри, високий ризик інциденту може встановити навіть не фахівець», - наголосив він.

За словам Балоги, велику проблему також становлять промислові відходи. «З усієї хімічної сировини, яка переробляється, готовою продукцією стає десь 40%. Решта йде у відвали і фактично не утилізується. Наше довкілля занепадає - до екологів не ходи!», - заявив глава МНС.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв’ю Діани Дуцик з Віктором Балогою. !zn

Читайте також:

У Європі 20% смертей обумовлено хворобами, пов’язаними з навколишнім середовищем

Водолази підняли з дня Київського водосховища 1,5 тонни сміттяУ стічних водах Києва вміст шкідливих речовин перевищено у два рази