Міжнародну олімпіаду з російської мови виграла українська школярка

09 грудня 14:18

Учениця донецької гімназії отримала Гран-прі міжнародної олімпіади з російської мови та культури, яка пройшла в Санкт-Петербурзі

 

Школярка з Донецька Валерія Моїсеєва (Донецька гімназія № 18) виграла Гран-прі Міжнародної олімпіади з російської мови та культури для школярів, що проходила в Санкт-Петербурзі.

Всього в олімпіаді взяли участь близько 70 учнів із країн СНД і Балтії.

У програму були включені індивідуальні та командні конкурси. Учасники могли проявити себе в знаннях з історії мови, походження слова, особливостей його функціонування в історичному контексті і сучасної мовної ситуації, показати вільне володіння російською мовою і продемонструвати свої здібності.

Найбільш яскраво проявили себе в командній та груповій роботі п'ять переможців попередніх етапів. Їм було запропоновано особливе завдання - спробувати свої сили в боротьбі за Гран-прі. У цьому змаганні і стала переможцем донецька школярка, яка також зайняла перше місце в номінації «Практична стилістика».

Україну на олімпіаді представляла команда, до складу якої входили 6 школярів з Донецької, Запорізької та Сумської областей. !zn

Читайте також:

З 1 грудня українські заробітчани в Росії повинні будуть підтверджувати знання російської мови

Ірина Фаріон запропонувала оподатковувати пісні російською мовою

Партія регіонів запропонувала зробити російську мову другою державною